Csillagok

Ha lehangoltak vagyunk, ezeket feltétlenül próbáljuk ki

Hiába tombol a jó idő, csiripelnek a madarak, és ráadásul még eperszezon is van, a rossz hangulat még egy ilyen csodás napon is utolérhet minket. A legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, hogy bezárkózunk: se testileg, se lelkileg ne csukjuk ki magunkat a világból, helyette próbáljuk ki az alábbi tevékenységeket.

Tánc

Táncolni valójában mindenki szeret, és mindenki tud is – csak szégyenlősök vagyunk. Ám otthon egyedül nincs mitől félnünk: keressük meg kedvenc zenénket, állítsuk maximumra a hangerőt, és rázzuk! A táncról persze nem jelenthetjük ki, hogy gyógyír minden bajra, de azt igen, hogy számtalan jótékony hatása van testre és lélekre egyaránt. Fokozza a vérkeringést, feljebb viszi a pulzusszámot, kalóriát éget, fokozza a csontok erejét, az izmok rugalmasságát, javítja az egyensúlyérzéket.

Edzés

Igen, ilyenkor mindenhez van kedvünk, csak mozogni nem, pedig érdemes lenne egy picit megerőltetni magunkat, és mozogni egy keveset, hiszen a mozgás olyan hormonokat szabadít fel bennünk, melyektől azonnal jókedvünk lesz, a felhőket elfújja a fejünk fölül, és kisüt a nap. Egy kiadós séta is megteszi, de az az igazi, ha egy kardioedzésen veszünk részt.

Fotó: unsplash.com/FilipMroz

Fotó: unsplash.com/FilipMroz

Utazás

Amennyiben tartósan rossz a kedvünk és lehangoltak vagyunk, akkor utazzunk el. Nemcsak maga a távollét, hanem már az úti cél kiválasztása és a készülődés is kifejezetten jó hatással lehet hangulatunkra. Keressünk egy jó barátot, akit rávehetünk, hogy jöjjön velünk, de az sem tragédia, ha egyedül vágunk neki az ismeretlennek, a lényeg, hogy menjünk!

Vajon mitől lennék boldog?

Ha végképp nem találjuk a kiutat a gödör alján, tegyük fel magunknak a kérdést: mitől lennék újra boldog? Amennyiben elérhető az álmunk, tegyünk érte: váltsunk munkahelyet, keressünk párt magunknak, vagy változtassunk az életünkön, hisz sosem késő.