Csillagok

Lehet-e bármire is kifogás a csillagjegyünk?

Családi vita otthon: Oroszlán vagyok, sajnálom, de nem bírok veszíteni – mondja az apa. Rákként viszont nem tudom elviselni, ha a családban nincs béke – így az anya. Én meg Halak jegyben születtem, nem tudom abbahagyni az álmodozást – szól a kamasz gyerek. De tényleg használhatjuk kifogásként csillagjegyünket?

Akár hiszünk a horoszkópokban, csillagjegyekben és aszcendensekben, akár nem, kikerülni őket szinte lehetetlenség. Még azok is szeretik elolvasni, mit jósolnak nekik aznapra, és garantáltan tisztában vannak még a holdjegyükkel is, akik úgy vélik, kizárt, hogy csupán 12-féle ember létezzen ezen a világon. Nincs is semmi baj sem a kételkedéssel, sem a hittel, amíg megmarad egy bizonyos szinten, és nem kezdjük el csillagjegyünket bevetni konfliktusok kezelésénél, és nem a horoszkópunk hátán akarunk kibújni a felelősségvállalás alól.

Akarunk-e változni?

Nehéz lenne eldönteni a kérdést: tulajdonságaink tényleg az égben íródtak, s valóban hozzánk tartoznak-e véglegesen, miközben annyiféle horoszkóp létezik? Azt viszont eldönthetjük, hogyan tekintünk saját jó és rossz tulajdonságainkra: eleve elrendeltetett örömként és sorscsapásként, vagy kezdőcsomagként, amiből nekünk kell kihozni a lehető legjobbat a személyiségfejlődésünk során? Hibáinkat elkönyveljük, és elvárjuk, hogy környezetünk alkalmazkodjon hozzánk, vagy megpróbálunk türelmesen, de kitartóan javítani rossz tulajdonságainkon? Könyvekben keressük, milyenek vagyunk igazából, vagy valódi önismerettel és saját értékítélettel rendelkezünk? Látjuk-e, milyen folyamatos minden ember lelkének változása, hasonlóan a testéhez?

Fotó: pexels.com/EliBurdette

Fotó: pexels.com/EliBurdette

Döntsük el, ki irányítja az életünket

Tehát, aki március végén született, és türelmetlen, az ne fogja arra, hogy úgyis a Kos jegy szülötte, ő már csak ilyen, hanem keresse meg azokat a módszereket, amik türelmesebbé tehetik. A praktikus és olykor makacsul földhözragadt Bikák keressenek lehetőségeket érzékeik kiélesítésére, és fejlesszék kompromisszumkészségüket. Az Ikrek jegyűek igenis fejezzék be, amit elkezdtek, akkor is, ha nehezükre esik. A túlérzékeny és családcentrikus Rákok is kidughatják egy kicsit a fejüket a csigaházukból, és időt szakíthatnak magukra is.

Mi rejlik tulajdonságaink mélyén?

Az Oroszlánok lehet, hogy született vezetők, de van az a helyzet, amikor senki nem kérte őket erre, érdemes ilyenkor picit megtorpanni, és megtanulni visszavenni, pihenni, lazítani. A kontroll- és rendmániásnak tartott Szűz csillagjegyűek is lehetnek kicsit kevésbé célszerűek, és lazíthatnak a szorosra fogott gyeplőn. Talán szorongásukat igyekeznek így csillapítani? Derítsék ki, és keressenek rá hathatósabb megoldásokat. Az állandóan hezitáló, sokszor döntésképtelen és alkalmazkodó Mérlegek erősítsék meg személyiségüket annyira, hogy bátran merjék vállalni önmagukat. Derítsék ki, miért rettegnek a konfliktusoktól – már ha tényleg félnek tőlük –, és keressék meg az önbizalom igazi forrását.

Fotó: pexels.com/AnastasiyaLobanovskaya

Fotó: pexels.com/AnastasiyaLobanovskaya

Fejlődni minden jegy szülötte tud

A Skorpióknak sem kötelező makacsnak, zárkózottnak, szélsőségesnek vagy uralkodó hajlamúnak lennie, megtanulhatnak bízni másokban, és alkalmazkodni is a nagy függetlenedési vágyuk ellenére. A filozofálás és az igazság keresése mellett a Nyilas jegy szülöttei éljék úgy ki kíváncsiságukat, hogy azzal másoknak nem okoznak fájdalmat vagy bosszúságot, és próbálják meg tisztelni mások véleményét. A keményen dolgozó Bakok nehezen kapcsolhatnak ki, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének képesek rá, és azt sem, hogy kötelező annyit dolgozniuk, hogy kiégjenek. Az extravagáns érdeklődésű Vízöntők lehet, hogy lehangolónak találják mások átlagos ízlését, de ez nem jelenti azt, hogy ítélkezhetnek is felettük. A Halak jegyűek pedig hiába álmodoznának állandóan, derítsék ki, mi az, ami a földön képes tartani őket, és erősítsék meg saját személyiségüket. Legyen a csillagjegyük a kiindulópontjuk, ha szeretnék, de legyen saját kezükben testi-lelki fejlődésük kulcsa.