Csillagok

8 jel, hogy nagyon erős személyiségünk van, ami megijeszthet másokat

Senki nem szeretne gyenge személyiséggel élni – általában arra törekszünk, hogy erősek és legyőzhetetlenek legyünk, legalábbis az életünk legtöbb területén. Ennek azonban van némi hátránya is, például az, hogy a nálunk gyengébb emberek megijednek tőlünk, és nem szívesen vannak a társaságunkban. Ez a 8 jel mutatja, hogy nem velünk van a baj, egészen egyszerűen túl intenzívek vagyunk ahhoz, hogy mindenkivel jól kijöjjünk.

1. Nem engedünk mindenkit az életünkbe

Az erős személyiség egyik fontos ismérve az, hogy nem engedünk csak úgy bárkit be az életünkbe – ha úgy látjuk, hogy nem tesz hozzá semmit, inkább nem pazaroljuk rá az időnket. Ugyanígy nem vagyunk restek bárkit kizárni, ha nem bánik jól velünk.

2. Nincs szükségünk figyelemre

Vannak olyan emberek, akik mások figyelme és folyamatos odafigyelése nélkül nem képesek boldogak lenni – az erős személyiséggel rendelkezőknek azonban nincs szükségük a folyamatos visszacsatolásra, képesek közönség nélkül is boldogok lenni.

3. Nincs szükségünk senki jóváhagyására

Azt tesszük, amit szeretnénk, és nem azt, amit mások helyesnek tartanak – és ezzel sokkal többet érünk el, mint azok, akik egy előre meghatározott úton lépdelnek.

4. Nem bírjuk a butaságot és az érzéketlenséget

Mivel folyamatosan képezzük magunkat, és figyelünk arra, hogy a tetteink hogyan hatnak másokra, nem bírjuk elviselni, ha az emberek nem így viselkednek. A hanyagság, érzéketlenség és emberi butaság végtelenül kiábrándít minket.

Fotó: Pexels /  Ivan Obolensky

Fotó: Pexels/Ivan Obolensky

5. Gyűlöljük az értelmetlen csevegést

Nem kenyerünk a „small talk”, vagyis az olyan beszélgetés, aminek semmiféle célja nincs. Nem csacsogunk az időjárásról, a kutyánkról vagy arról, hogy milyen szörnyű volt a közlekedés munkába menet. Csak olyan beszélgetésekben veszünk részt, amelyeknek értelme is van.

6. Nagyon jól hallgatunk

Nem azért beszélgetünk valakivel, hogy elmondjuk a mondandónkat, hanem azért is, hogy meghallgassuk a másikét. Sokan ugyanis meg sem hallják, hogy a beszélgetőpartnerük miről mesél, csak azt várják, hogy mikor mondhatják már el ők a véleményüket vagy a tapasztalataikat – mi nem vagyunk ilyenek.

7. Nem érdekelnek minket a kifogások

Ha valaki többször felültet minket, legyen bármilyen jó kifogása rá, nem fogadjuk el. Ha valaki nem végzi el a rábízott feladatot többszöri kérés ellenére sem, nem bocsátunk meg neki. Kifogások mindig vannak, de tudjuk, hogy az, aki igazán velünk akar lenni, az talál rá alkalmat és időt.

8. Átlépünk a félelmeinken

Nem arról van szó, hogy nem félünk – mindenki fél, szorong, stresszel valamin. Mi viszont képesek vagyunk ezen túljutni, és szembenézünk azzal, amitől tartunk. Ez az, ami igazán bátorrá tesz minket.