Csillagok

Jodie Foster mint Leia hercegnő?! – 20 meglepő filmes érdekesség

Olyan jó néha belemerülni egy filmbe és átadni magunkat a képi világának, a történetének, az izgalmainak – persze az, amit mi végül a képernyőn látunk, hosszas, bonyolult munka eredménye. Íme 20 filmes érdekesség, amiről biztosan nem tudtunk!

1. A Hirtelen 30 című filmben a Jenna 13. szülinapján játszódó jelenetet, amiben bebújik a gardróbba csókolózni a társaság egy fiú tagjával, kétszer vették fel, két különböző gardróbbal. A film előzetesében ráadásul kiengedett hajjal, színes topban láthatjuk, míg magában a filmben már copfot és kék topot visel.

2. A Mel Gibson főszereplésével játszódó A rettenthetetlen című film csatajeleneteiben az ír hadsereg tartalékos katonáit is felkérték statisztának.

3. A James Bond-filmek Casino Royale című epizódja volt az első a szériából, amelynek levetítését hivatalosan is engedélyezték a kínai hatóságok.

4. A Die Hard című akciófilm főszerepére eredetileg Richard Gere-t szemelték ki a készítők, végül aztán Bruce Willis mellett döntöttek. (És szerintünk nagyon jól tették.)

5. Az amerikai színésznő, Debra Winger volt E. T., a földönkívüli szinkronhangja – persze alaposan eltorzítva.

6. A Harcosok klubja forgatásán Brad Pitt fogából letört egy darab, azonban nem csináltatta meg a forgatás végéig, mert úgy gondolta, ez még jobban hozzájárulhat a hiteles alakításhoz.

Fotó: iStock.com/iShootPhotosLLC

Fotó: iStock.com/iShootPhotosLLC

7. Az Elfújta a szél című klasszikus film női főszerepére 1400 színésznőt hallgattak meg – jó hosszú válogatás lehetett!

8. A Rózsaszín párduc című film 2006-os változatának főszerepére Kevin Spacey és Mike Myers is esélyes volt, végül azonban Steve Martin kapta.

9. A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse című film forgatásán a stábot át kellett telepíteni Los Angelesbe, mert az eredeti forgatási helyszínen a Wilma hurrikán pusztított akkor.

10. Alfred Hitchcock kultikus thrillerében, a Psychóban csokoládészirupot használtak vérként a híres zuhanyzós jelenetben.

11. Az összes óra, ami feltűnik a Ponyvaregény című filmben, 4:20-at mutat.

12. A Bárányok hallgatnak című filmben a női nyomozó szerepére eredetileg Michelle Pfeiffert kérték fel, ő azonban visszautasította, mert túl ijesztőnek találta a történetet – így lett Jodie Fosteré a szerep.

13. Jodie Foster egyébként esélyes volt Leia hercegnő szerepére is a Csillagok háborújában.

14. A Mulan című Disney-mese történetét egy több mint 1500 éves kínai monda ihlette.

15. Az Óz, a csodák csodája című filmben látható piros, csillogó cipellő, amit Dorothy viselt, később 660 000 dollárért (több mint 160 millió forintért) kelt el egy árverésen. Egyébként a kutya, Toto heti fizetése ebben a filmben 125 dollár volt, míg a Dorothyt játszó Judy Garlandé 500 dollár.

16. A Rocky 6. részében Sylvester Stallone azt akarta, hogy a bokszjelenet minél valóságosabbnak hasson, ezért megkérte színészpartnerét, Dolph Lundgrent, hogy igazából üsse meg. Ez annyira „jól” sikerült, hogy Stallone 8 napra kórházba került tőle.

Fotó: iStock.com/SerhiiBobyk

Fotó: iStock.com/SerhiiBobyk

17. A Bollywoodként ismet indiai filmgyár a legnagyobb a világon. Évente több mint 800 filmet készítenek – csak összehasonlításképpen: Hollywoodban ennek a felét.

18. A Jurrassic Park című filmben a velociraptorok hangját párzó teknősbékáktól kölcsönözték.

19. A Micsoda nő! című film híres jelenetében, amikor Richard Gere odanyújtja a nyakláncot Julia Robertsnek, a színész csak viccből csukta rá az ékszeresdobozt partnere ujjaira, így Julia Roberts reakciója teljesen igazi.

20. A Titanic című filmben, amikor Jack lerajzolja Rose-t, a jelenetben látható rajzoló kéz valójában a rendezőé, James Cameroné. Az összes rajzot ő készítette, amit Jack füzetében láthatunk.

A filmezés világával bővebben foglalkozik a Ridikül mai, Mint a filmeken című adása. A stúdióban beszélget Balsai Móni, Tenki Réka, Szamosi Zsófia, valamint meglepetés-férfivendégünk.

Az előző adást ezen a linken nézhetjük vissza.