Csillagok

Így változtathatjuk meg pozitívan az életünket 4 egyszerű lépésben

Az életünk tele van sok-sok kihívással, amelyek egyik pillanatról a másikra megjelenhetnek, mi pedig igyekszünk minél jobban, a lehetőségünk szerint minél hatékonyabban megbirkózni ezekkel. S miközben éljük az életünket, hajlamosak vagyunk megfeledkezni önmagunkról, az önmagunkkal való foglalkozásról, arról, hogy pozitív módon változtassunk az életünkön. Természetesen nehézségek akkor is lesznek, de ha jól vagyunk, talán a problémákat is könnyebben megoldjuk. Mutatjuk, így változtathatjuk meg pozitívan az életünket 4 egyszerű lépésben.

Gyakoroljuk a meditációt

Ha csak 10 percünk van, akkor is üljünk le, és gyakoroljuk a meditációt rendszeresen, ha lehet, mindennap. A legjobb, ha reggelente, ébredés után, vagy este, elalvás előtt csináljuk. Üljünk le egy székre, a talpunk maradjon a földön. Vagy üljünk le a padlóra, párnára, támasszuk meg vagy támasszuk alá a derekunkat. Koncentráljunk a légzésünkre, és próbáljuk meg kikapcsolni a gondolatainkat.

Fotó: Freepik.com/jcomp

Fotó: Freepik.com/jcomp

Fókuszáljunk a jó dolgokra

A mindennapjaink tele lehetnek jó és rossz dolgokkal egyaránt – ez utóbbiak pedig arra késztethetnek, hogy zordabbnak lássuk az életünket annál, mint amilyen. Ezért is fontos, hogy a jó dolgokra koncentráljunk, s akkor talán nem marad már időnk és energiánk a rossz dolgokra. A megoldások is könnyebben jöhetnek, ha pozitívan gondolkozunk.

Ne ítélkezzünk, inkább legyünk kedvesek

Hajlamosak lehetünk az önmagunkkal, illetve másokkal szembeni (túlzott) ítélkezésre. Érdemes lehet észben tartani, hogy nem sikerülhet mindig minden, a sikertelenség is együtt jár az élettel. Ahelyett, hogy emiatt bosszankodnánk, és ítélkeznénk önmagunk felett, koncentráljunk a jó dolgokra, és igyekezzünk kedvesek maradni önmagunkhoz és a környezetünkhöz. Sosem lehet tudni, mikor kapjuk ezt mind vissza.

Legyen a célunk a szeretet

Bizonyára vannak céljaink az életben, amiket szeretnénk elérni. De vajon közöttük van a szeretet? Pedig talán ez az egyik legfontosabb dolog – ha szeretettel élünk, szeretettel létezünk a világban, a világ is szeretni fog bennünket.