Csillagok

Borúsabban, csapadékosabban kezdődik a jövő hét

Borúsabb és csapadékosabb időjárással kezdődik a jövő hét, a maximumok 25 fok alatt alakulnak. Jó hír azonban, hogy a hét második felében visszatér a napsütéses, tavaszias idő.

Hétfő

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti, rövid időszakokra vékonyodik el, szakadozik fel a felhőzet. Szórványosan várható eső, zápor, délután, este nyugaton, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat. Délkeleten, keleten a legkisebb a csapadék esélye. Nagy területen élénk, elsősorban a Baja–Győr vonal környezetében helyenként erős lesz a szél is. A leghidegebb órákban 12–17 fok lesz, napközben 19–24 fokig melegszik a levegő – ez derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Kedd

Többnyire erősen felhős lesz az ég. Nyugaton több helyen, másutt elszórtan várható eső, zápor, egy-egy zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik a szél. A minimum-hőmérséklet 10 és 15, a maximum-hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Szerda

Helyenként várható záporeső, délután már napos idő valószínű, de megerősödik, a Tiszántúlon viharossá is fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.

A hét második fele

Csütörtökön és pénteken gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű, de keleten még időnként megerősödhet a légmozgás. Csütörtökön a leghidegebb órákban 7 és 12, pénteken 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok csütörtökön és pénteken is 18 és 22 fok között alakulnak.

És a hétvége

Szombaton és vasárnap is napos idő várható, csapadék nélkül. Szombaton megélénkül, vasárnap keleten megerősödik a légmozgás. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 11, vasárnap 5 és 12 fok között valószínű. Szombaton napközben 18–23, vasárnap 18–22 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.