Csillagok

3 + 1 életbölcsesség nagymamáktól, amit érdemes végiggondolni

Már gyerekkorunkban is szívesen hallgattuk a nagyszülők történeteit, hogy milyen volt régen, ők hogyan éltek. A korral járó tapasztalatot a legtöbb esetben mesékbe, történetekbe rejtve adják át a fiataloknak, remélve, hogy megkönnyítik velük az életüket, az egyes élethelyzeteket. Íme 4 életbölcsesség egy nagymamától, amit érdemes végiggondolni.

„Az egyedüllét ajándék”

A párkeresés útvesztőjében könnyű eltévedni, egy bizonyos kor után a nők nagy része kapkodva keres valakit, akit párjának nevezhet, akivel leélheti élete hátralévő részét. Egy nagymama szerint azonban ez az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk: együtt lenni valakivel, akit nem is szeretünk, csak azért, hogy ne legyünk egyedül. Pedig az egyedüllét is lehet ajándék, amit élvezni kell. Megtalálni önmagunkat, boldognak lenni másoktól függetlenül.

Fotó: iStock.com/ shironosov

Fotó: iStock.com/ shironosov

„Ha egyszer megállsz, utána nehéz újra elindulni”

Egy másik nagyi szerint sosem szabad lustálkodni. Ha valamit csinálunk, azt tegyük szívvel-lélekkel, s ha az véget ér, keressünk valami mást, amiben örömünket lelhetjük. A tétlenség az ördög játszótere, vagyis igyekezzünk mindig lefoglalni magunkat, mert ha egyszer megállunk, és megízleljük a lustaság kényelmesnek hitt tunyaságát, sokkal nehezebb újra aktívnak lenni, mint ha meg sem állunk.

„Vállakat kihúzni, állakat fel!”

A helyes testtartás fontos, főleg az egészségünk érdekében. Másrészt pedig sokkal jobb benyomást keltünk, ha magabiztosan kihúzzuk magunkat. Vonzóbbá tesz mindenkit a helyes testtartás egy újabb életbölcseség szerint.

„Elmúlik”

Minden elmúlik egyszer, legyen az jó vagy rossz dolog. Éppen ezért ki kell használni a pillanatot, amíg lehet, amíg élvezünk egy helyzetet, és nem szabad szomorkodni, ha valami nem sikerült, mert annak is vége lesz egyszer. Elmúlik.