Csillagok

Ezt árulja el a személyiségünkről a kedvenc ruhánk színe

David Zyla stylist és író szerint még akkor is ragaszkodunk néhány kedvenc színünkhöz az öltözködés terén, ha tele a szekrényünk a szivárvány összes színében pompázó ruhákkal.

Hiába a sok árnyalat és színvilág, a legtöbb embernek van kedvenc színű ruhadarabja, amit szívesebben vesz fel, mint a többit, esetleg a fél ruhatára ilyen színű holmikból áll. Ha tényleg közel érezzük a szívünkhöz az adott színt, az elmond valamit a személyiségünkről is.

Feketében rejtőzködünk

A fekete színt komolyan veszik. Erőt, presztízst, komolyságot és intelligenciát sugároz, épp ezért kell feketébe öltözve átvenniük a diplomájukat sok európai egyetem diákjainak. Azok, akik szeretik a fekete ruhákat, ambiciózus, céltudatos és érzékeny emberek. Könnyen izgalomba jönnek, érzelmeiket alaposan átélik, de ezt igyekeznek eltitkolni. A fekete ruhák segítenek nekik környezetük figyelmét elterelni ruhájukról a személyiségükre, belső tulajdonságaikra, amelyeket fontosabbnak tartanak a jó külsőnél.

Fotó: iStock.com/ArthurHidden

Fotó: iStock.com/ArthurHidden

A barna szín szerelmesei

A föld színe, valamié, ami erős, megbízható és stabil. Aki sok barnát hord, az valószínűleg konzervatív, tiszteli az idősebbeket, és mindig békére, stabilitásra törekszik. Racionális és megbízható: ilyen egy férfi és egy nő is barnában.

Kékben komolyak leszünk

Lisa Johnson Mandell újságíró és pszichológus úgy véli, hogy a legtöbb interjúra kékben menni a legcélszerűbb: magabiztosságot és megbízhatóságot sugároz, nem véletlenül használják uniformisok, üzleti ruhák színeként is. Minél sötétebb színű a kék ruhánk, annál erősebb nyugtató hatással bír, és annál inkább intelligenciát, megbízhatóságot, hatékonyságot és nyugalmat társítanak hozzá a kívülállók. Aki sok kéket hord, valószínűleg kedves, szimpatikus, udvarias, nagyszerű szülő, jó munkaerő, bár talán kicsit félénk.

Zöldben eggyé válunk a természettel

Jó hangulatot sugároz kifelé is, és viselőjéről is ezt feltételezzük. A természet színe is ez, ezért békét és megelégedettséget sugároz. Aki szeret zöldet hordani, az feltehetően aktív ember, aki jó helyen él, anyagilag stabil, törődő, kedves és lágyszívű.

Lilában kreatívan

A múltban a lila a magas társadalmi osztály, rang és hatalom kifejeződése volt, sokszor viselték királyok és egyházi méltóságok. Luxust, jólétet és szofisztikáltságot sugároz, állítólag Kleopátra meg volt őrülve érte. Persze akkoriban csak az igazán gazdagok engedhették meg maguknak a lila szín viselését. Manapság a lila ruha inkább kreativitást, művészi érzéket jelent, viselője érzelmes és érzékeny, álmodozó, szenvedélyes ember, egyszerre lehet nagyon bonyolult és végtelenül letisztult.

Pirosban feltüzeljük a világot

Az erő, a hatalom és a szenvedély színe. Akkor viseljük, ha le akarunk nyűgözni vagy meg akarunk győzni valakit. Biztos, hogy magunkra vonjuk benne a figyelmet, és a kívülállók energiát, mozgást, izgatottságot társítanak hozzá. Arról talán nem is kell beszélnünk, milyen hatással van a férfiakra. Aki sok pirosat visel a mindennapokban, az valószínűleg könnyen ingerelhető, lelkesíthető, picit énközpontú, és a függőségekre is hajlamosabb lehet.

Fotó: iStock.com/Tinatin1

Fotó: iStock.com/Tinatin1

Sárgá(k)ban ragyogunk, mint a nap

A citromsárga szín a nap, a boldogság és a nevetés szimbóluma, az agyat szerotonin nevű boldogsághormon termelésére, gyorsabb anyagcserére buzdítja. Ugyanakkor a sárga segít koncentrálni, figyelni, ezért gyakran használják hirdetéseknél vagy útjelző tábláknál is. Sárgát aktív emberek hordanak, akik kreatívak, nagy álmodók, szeretnek kalandozni, felfedezni és győzni. A narancssárgának pedig mindig van egy aktív partizós hatása, meleg és lehetőségekkel teli szín, kreatív, vidám és vonzó. Energikus és optimista emberek viselik gyakran, akik nem félnek a kihívásoktól.

Fehérben szelíden

A szabadság, a tisztaság, az ártatlanság és az egyszerűség szimbóluma, ezért sokan választják akkor, ha új életszakaszba kezdtek. A fehér szín vonzza a megbízható embereket, akik kedvelik ugyan a szabadságot, és optimisták, de felelősségteljesek és szervezettek is. Mivel semleges szín, nagyon sokféle személyiség imádhatja a fehér ruhákat.