Csillagok

5 módszer, hogy őszinték legyünk önmagunkkal

Főleg, ha már hosszú ideje hazugságban élünk. Őszintének lenni ugyanis nem olyan egyszerű, mint ahogy mondják. Különösen azért, mert sokszor fel sem tűnik, hogy valójában nem vagyunk őszinték, még önmagunknak is hazudunk – és gyakran elhisszük, hogy az az igazság. S ha végre sikerül őszintének lenni önmagunkhoz, az életünk is egy kicsit a helyére zökkenhet, és közelebb kerülhetünk a saját boldogságunkhoz, az álmaink eléréséhez.

Vállaljunk felelősséget a döntéseinkért

Mindenféle kifogások és mások hibáztatása helyett vállaljuk a választásainkért, a döntéseinkért a felelősséget. Azért tartunk ott, ahol tartunk, mert annak idején így vagy úgy döntöttünk.

Gondolkozzunk nyitottan

Félelem nélküli önértékelés az egyik alapja az önmagunkhoz való őszinteségnek. Merjük vállalni azt, amilyenek vagyunk – és ne ostorozzuk ezért magunkat, hanem legyünk kedvesek magunkhoz, akármilyenek is vagyunk.

Fotó: iStock.com/oatawa

Fotó: iStock.com/oatawa

Legyenek reális céljaink

Miután tisztáztuk magunkban, hogy milyen értékeink, milyen jó és rossz tulajdonságaink vannak, állítsunk fel reális célokat, legyen az karrier, család, spirituálitás, öngondoskodás, magánélet, egészség, bármi. Róma sem egy nap alatt épült fel, legyünk önmagunkkal türelmesek.

Vizsgáljuk meg önmagunkat és a cselekedeteinket

Tisztázzuk, hogy mit szeretnénk tenni és hová szeretnénk eljutni. Ha ez megvan, a „miért” helyett koncentráljunk a „hogyan”-ra. S ha félelem nélkül vizsgáljuk a döntéseinket, elkezdhetünk úgy viselkedni, hogy az állandó magatartásformává váljon.

Legyünk bátrak

Az önmagunkkal való őszinteséghez bátorság kell, és ez lehet a sikerünk egyik alapja és elindítója. A bátorság jutalma pedig pozitív életmódbeli változás lehet.

Megér egy próbát, nem igaz?