Csillagok

Mérséklődik a tavaszias meleg a jövő héten

Inkább borúsabb, szelesebb, hűvösebb idő várható a következő napokban. Többször lesz eső, az ünnepi hosszú hétvégén ismét többfelé lehetnek mínuszok is.

Hétfő

Kezdetben keleten előfordulhat eső, majd délután elszórtan valószínű zápor, főként délkeleten, keleten zivatar is kialakulhat, de emellett mindenütt több órára kisüt a nap. Többfelé erős, elsősorban a Dunántúlon viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb hőmérséklet 14 és 20 fok között várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből, amelyet az MTI-nek juttattak el.

Kedd és szerda

A több-kevesebb napsütés mellett elszórtan alakulhat ki eső, zápor. Este a Dunántúlon már tartósan több lesz a felhő, és ott többfelé valószínű eső. Szerdán elsősorban az ország déli felén valószínű eső, zápor. Kedden többfelé, szerdán helyenként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet. Kedden napközben 12–17, szerdán 9–14 fokig melegszik a levegő.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Csütörtök

Március 15-én több helyen hosszabb időre is kisüt a nap. Napközben számottevő csapadék nem várható. A minimum-hőmérséklet –2 és +4, a maximum-hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Péntek

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor. A leghidegebb órákban 1–6 fok lehet. Napközben 8–14 fokig melegszik a levegő.

Szombat

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, kezdetben több, majd kevesebb helyen valószínű eső, zápor. Nagy területen megerősödik a szél. A minimum-hőmérséklet 1 és 6, a maximum-hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.

Vasárnap

A felhőátvonulásokból zápor, a hegyekben hózápor lehet. A szél akár viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet –3 és +3, a legmagasabb hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű – írta a meteorológiai szolgálat, megjegyezve: az előrejelzés bizonytalansága az átlagosnál jóval nagyobb.