Csillagok

Hétszer születünk újjá, minden alkalommal más céllal

Az újjászületés eszméje alapvetően kelet felől ért el bennünket, a monoteista vallások számára idegen ez a fogalom. A keresztények, a muzulmánok inkább a földi újjászületésben hisznek, s abban, hogy halálunk után már nem térünk vissza a földre, hanem jó esetben a mennyországban/paradicsomban kezdjük meg az öröklétet.

Amióta azonban elérhető közelségbe került a Távol-Kelet, már nemcsak fűszereiket, de vallásaikat is használjuk, s a gyömbér és a curry mellett az újjászületést is elkezdtük jobban megismerni. Félreértés ne essék, nincs ezzel semmi baj, hiszen minél többet tudunk, minél ismerősebben mozgunk a világban, annál könnyebben eligazodunk benne. Arról nem is beszélve, minél több lehetőség közül választhatunk, annál nagyobb valószínűséggel találjuk meg a nekünk valót, s annál közelebb kerülhetünk a lelki békénkhez, ami viszont a kiegyensúlyozott és boldog élet titka. Legalábbis azok szerint, akik rátaláltak. Egyes elképzelések, hitek szerint hétszer születünk újjá, s minden alkalommal más és más céllal. Persze úgy is lehet értelmezni, hogy egyetlen életünk során járjuk be ezeket a fázisokat, s minden egyest új szakaszt egy újjászületés előz meg.

Újszülöttkor

Akinek ez az első megjelenése ezen a földön, először jár itt, annak élete feltehetően azzal telik, hogy szemléli a világot, rácsodálkozik annak szépségeire. Gyakran érezheti, hogy számára semminek sincs értelme, minden kusza, ő az, akinek általában nem sikerülnek a dolgok, minden másképp alakul, mint ahogy azt eltervezte. Ez az első, teljeséggel érthetetlen időszaka a léleknek.

Fotó: iStock.com/bestdesigns

Fotó: iStock.com/bestdesigns

A tanuló

A második földi látogatásunkkor tanulók vagyunk, lelkünk már nem új, ismerősek lehetnek számára a dolgok, bizonyos történéseket már előre ki tud számolni, emberi viselkedéseket is meg tud jósolni. Ebben az életünkben szomjazzuk a tudást, s igyekszünk minél többet megtudni a világról, annak fizikai, szellemi, történelmi működéséről. Ez az egyik legizgalmasabb lét, melyben a lélek igyekszik minél több mindent kipróbálni.

Az igazi felfedező

Harmadik földi életünk a kaland, a merészség, a bátorság jegyében telik. A lélek már tudja, mit várhat az élettől, így azzal is tisztában van, milyen területeken kell még fejlődnie, merre kell indulnia, a világ mely pontján van még dolga. Új eszmék, új gondolatok felé fordulunk, a lelkünk egy termékeny talaj, ahol a megfelelő magok kivirágozhatnak.

A szerelmes

Ha jó irányba haladtunk eddig, negyedik életünk lenyugodott, elégedett lelkünknek megadhatja az igaz szerelmet, hiszen ha már a lelkünk tisztában van azzal, ki is ő, s birtokában van a szükséges tapasztalatoknak, már könnyedén rátalálhat a másik felére. Negyedik életünk középpontjában egészen biztosan a szerelem és az elköteleződés áll. Persze az összes többi életünkben is lehetünk szerelmesek, de az igazi, mély, mindent elsöprő érzelem itt találhat ránk.

A sikerember

Ötödik életünk egészen biztosan sikeres lesz. Ez az a szakasz, ahol minden felhalmozott tudás, tapasztalás beérik, és egészen biztosan jók leszünk abban, amit csinálunk. A lélek ekkor már felkészült erre a világra, érti a működését, s képes úgy alakítani maga körül a dolgokat, ahogy neki tetszik.

Fotó: IStock.com/Victor_Tongdee

Fotó: IStock.com/Victor_Tongdee

Az adakozó

Földi karrierünk vége felé kezdünk rájönni, hogy a szerelem és a siker nem minden. Ez az a szakasz, ahol viszonzunk mindent, amit eddig az élettől kaptunk. Az adakozó legtöbbször arra teszi fel az életét, hogy másoknak segítsen, hogy a világ szenvedéseit csökkentse.

A transzcendens

Nem nehéz kitalálni, hogy utolsó életünk a beteljesülésről szól. Egy utolsó útján járó lélek már pontosan tudja, mi történik vele, s egy cseppet sem szomorú amiatt, hogy többé már nem tér vissza, hiszen tudja, hogy egy sokkal jobb helyre igyekszik. Az öreg lelkeket felismeri a környezetük, s kifejezetten vonzódik hozzá, mindenki tanulni akar tőle.