Csillagok

5 spirituális gyakorlat, ami segíthet a pénzügyeink rendezésében

Régebben nagy hagyománya volt, hogy az emberek az életük különféle részeinek a javítása, jobbítása érdekében spirituális gyakorlatokat végeztek. Manapság mintha egyre többen nyúlnának vissza ehhez a régi szokáshoz, legyen szó akár meditációról, jógáról, blokkoldásról, állításról vagy a vonzás törvényéről. De vajon a pénzügyeinket is befolyásolhatjuk ezen a módon? Íme 5 spirituális gyakorlat, amelyek segíthetnek a pénzügyeink rendezésében.

1. Legyünk békében a pénzügyeinkkel

„Minden alkalommal, amikor kísértést érzünk arra, hogy az adott helyzetekben ugyanúgy reagáljunk, ahogyan azt megszoktuk, kérdezzük meg magunktól, hogy a múlt foglyai vagyunk-e vagy a jövő úttörői?” — írja Deepak Chopra spirituális szerző egyik könyvében. Szerinte ugyanez alkalmazható a pénzünk kezelésére is. Eszerint ugyanis van olyan viselkedésmód, hozzáállás, ami hatására szűkösen élhetünk, sosem jövünk ki a pénzünkből. A szerző szerint bármilyen is általában a viszonyunk a pénzhez, ki kell békülnünk az anyagi helyzetünkkel, meg kell barátkoznunk a pénzzel kapcsolatos dolgokkal, és el kell engednünk minden olyan azzal kapcsolatos szokást, amely gátolja a pénzügyi szabadsághoz vezető utunkat. Fogadjuk el a jelenlegi helyzetünket, békéljünk meg azzal, ami van, és írjuk össze azokat a jó tanácsokat, amiket mostanában hallottunk a pénzügyeink rendezésére. És a régi szokások helyett alkalmazzuk valamelyik újat, amelyik sikerre vezethet.

Fotó: iStock.com/gregory_lee

Fotó: iStock.com/gregory_lee

2. Képzeljük el a bőséget

A vonzás törvénye azt tanítja, hogy a célt, amit el szeretnénk érni, meg szeretnénk valósítani, vizualizálni kell, vagy el kell képzelnünk. Merthogy ha sokat gondolunk rá, sokszor és valósághűen elképzeljük, akkor az agyunk egy idő után már nem tudja megkülönböztetni, hogy az a valóság-e vagy sem, végül valóságként értelmezi. Ez pedig segíthet abban, hogy a jövőben sikereket érjünk el, jelen esetben pénzügyi téren. Ha például elképzeljük magunkat egy halom pénzzel, amely segítségével megoldjuk a problémáinkat, az agyunk megragadhatja azokat a belső erőforrásokat, amelyek segítségével valóban megoldhatóvá válhatnak a problémák. Emellett a bőség elképzelésével pozitív érzéseink keletkezhetnek a pénzzel kapcsolatban, ami a vonzás törvényének értelmében több pénz bevonzását eredményezheti.

3. Rögzítsük a pénzzel kapcsolatos szándékainkat

A spirituális világban sok múlik a szándékon, az akaraton, illetve ezek nem létén. Ha gondtalanságot, bőséget szeretnénk az életünkben, ahhoz először a szándéknak kell meglennie. Bryant McGill író szerint „minden utazás az első lépéssel kezdődik, hogy előbb megfogalmazzuk a szándékunkat, és ez később valóban szándékká válik”. Vagyis ahogyan a pénzünket használjuk, az hatással lehet arra, hogy hogyan alakulnak a pénzügyeink. Többet szeretnénk spórolni? Új vállalkozásba kezdenénk? Megszüntetnénk az adósságainkat? Szögezzük le a pénzzel kapcsolatos szándékunkat, és hogy mi vezet ennek eléréséhez. Amint eltökéltük magunkat, a későbbiekben könnyebb lehet majd eszerint cselekedni.

Fotó: iStock.com/HAKINMHAN

Fotó: iStock.com/HAKINMHAN

4. Mutassunk hálát a pénzünkért

A hawaii hula hagyományoknak hét alapelve van, ezek közül az egyik azt mondja, hogy „az energia oda áramlik, ahol a figyelmünk van”. Legyen szó akár pozitív, akár negatív figyelemről, hozzáállásról, amire a legtöbb figyelem összpontosul, az változik és úgy, ahogyan a figyelem rá irányul. Vagyis ha negatív gondolataink vannak a pénzünkkel kapcsolatban, akkor a pénzügyeink is eszerint alakulhatnak. Fordítsuk meg és gondoljunk hálával a pénzünkre. Dicsérjük azt, örüljünk neki. A tapasztalatok szerint állítólag akik hálásak a pénzükért és értékelik azt, kevesebb esetben költöttek haszontalan dolgokra és így többet is spóroltak.

5. Ahogy más emberek pénzével bánunk, úgy bánjunk a sajátunkkal is

A karma törvénye szerint amit adunk, azt vissza is kapjuk. Vagyis a saját érdekünkben zárjuk ki a negatív energiát az életünkből, a negatív gondolatokat az elménkből – akár magunkra, akár másokra vonatkoznak is ezek. Igaz lehet ez a pénzügyekre is. Ha például kölcsönadtunk valakinek, higgyünk abban, hogy valóban megadja. Ha kölcsönt vettünk fel a banktól, higgyük, hogy valóban meg tudjuk majd adni. Mert már egy pici bizonytalanság bevonzhatja az ellenkezőjét.