Csillagok

Így étkezünk, ilyen fontos az evés számunkra a horoszkópunk szerint

A legtöbb asztrológus vallja, hogy a különböző csillagjegyekre más és más tulajdonságok jellemzőek általában. Nincs ez másképp a táplálkozással sem, vagyis egyesek szerint igenis befolyásolhatja a születési dátumunk az ízlésünket az ételek területén is. A horoszkópunk meghatározhatja, hogy mely ételeket szeretjük, milyen ízeket kedvelünk, és miket nem.

Kos

A Kosok állítólag szeretik a fűszeres, forró és energiát adó ételeket. Mivel általában rohannak, állandó mozgásban vannak, és csak menet közben, sietve étkeznek, mert arra törekszenek, hogy ne vesztegessenek el felesleges időt az evésre. Szívesen fogyasztanak magas kalóriatartalmú ételeket, amik kellő energiát adnak a mozgalmas, dinamikus mindennapjaikhoz.

Tipp: Egyenek lassabban és kerüljék az alkoholt.

Bika

A Bikák igazi ételművészek. Hatalmas étvágyuk van, és élvezik is az étkezés minden pillanatát. Ha az evésről van szó, nem ismernek korlátot, nem sajnálnak rá sem időt, sem energiát és pénzt sem. A fogyókúrát vagy bármilyen diétát szinte kínzásként élik meg, a főzés azonban mindenek feletti örömmel töltheti el őket. A legnagyobb kihívás számukra az édesség és a szénhidrát nélküli étrend. Probléma, hogy az elfojtott érzelmeik miatt is esznek, ezért súlyproblémáik lehetnek.

Tipp: Az édesség helyett egyenek friss gyümölcsöket.

Fotó: iStock.com/ArthurHidden

Fotó: iStock.com/ArthurHidden

Ikrek

Ők azok, akik szinte soha nem lesznek túlsúlyosak. Számukra az evés közben folytatott beszélgetés sokkal fontosabb, mint maga az étel. Félreértés ne essék, az evés az egyik kedvenc időtöltésük, különösen a főzés, mert közben kreatívak lehetnek és kísérletezhetnek. Nagyon változatosan étkeznek, ami olykor megzavarhatja az emésztésüket, de nem jellemző rájuk az étkezés miatti egészségügyi probléma.

Tipp: Alakítsanak ki egy étkezési rutint, próbáljanak meg naponta legalább egyszer ugyanabban az időben enni.

Rák

A Rákok híresek a kulináris képességeikről. Szeretik a házi készítésű ételeket, amiket a nagymama receptjei alapján varázsolnak az asztalra. Kedvelik a drága, minőségi ételeket. Nemigen törődnek az egészségükkel, ezért jellemzően túlsúlyosak. Különösen, amikor rossz periódusban vannak. Érzékeny a gyomruk, ezért érdemes lenne óvatosabban étkezniük.

Tipp: Kontrollálják az étvágyukat, amikor idegesek vagy szomorúak.

Oroszlán

Az Oroszlánok kedvelik a drága élelmiszereket és a legfinomabb összetevőket. A legszívesebben csakis fényűző éttermekbe járnának, ahol profi kiszolgálásban van részük a finom ételek mellett. Szívesen ülnek le a nagy ebédlőasztaluk mellé, ahol szeretik, ha összegyűlik a család és nagyokat nevetgélnek, beszélgetnek. Erős a gyomruk, de a szívük gyengébb, ezért figyeljenek a megfelelő vitaminbevitelre.

Tipp: Egyenek sok zöldséget és gyümölcsöt.

Szűz

A Szűz jegyűek gyomra igen érzékeny, ezért óvatosan kell étkezniük. És mivel a természetük megengedi, talán ez az egyedüli csillagjegy, amelyiknek nem okoz különösebb nehézséget a diéta vagy a fogyókúra – eszükbe sem jut csalni. Probléma lehet azonban a lassú anyagcseréjük, ezért érdemes lehet sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztaniuk, hogy segítsék az emésztést. Az íz és a minőség fontosabb számukra, mint az ételek ára. Nem szeretnek pazarolni.

Tipp: Egyenek könnyebben emészthető ételeket, kisebb adagokat.

Mérleg

A Mérlegek az étel szerelmesei, de amit még ennél is jobban szeretnek, az a felhajtás az evés és a főzés körül. Számukra minden étkezés igazi ünnep, és szeretnek hosszan ünnepelni. Kedvelik az apró részleteket, az előételt, a salátát, a desszertet, az ételhez passzoló italokat. Édessőgfüggők. Szeretik, ha a felszolgált étel szép is, fontos számukra a tányér kinézete.

Tipp: Fogyasszák mértékkel az édességeket, ha nem szeretnének elhízni.

Skorpió

Szeretik a magas kalóriatartalmú ételeket, és gyakran megéheznek akár az éjszaka közepén is. Ha éhesek, ha üres a hűtő, vagy íztelen az étel, attól könnyen dühbe gurulnak. Szeretik a fűszeres ételeket. Nem szeretnek különösebben főzni, pedig kiváló szakácsok lehetnek, mert szeretnek kísérletezni. Nem tudják azt mutatni, hogy valami ízlik nekik, ha amúgy szerintük az az étel nem finom. Általában a „mindent vagy semmit” elvet követik: vagy rengeteget esznek, vagy sanyargatják magukat.

Tipp: Kerüljék az alkoholt. Igyanak sok vizet és teát a megfelelő hidratáltság miatt.

Nyilas

Kíváncsiak és szeretnek kísérletezgetni. Rajonganak az egzotikus ízekért, a különleges és fűszeres ételekért. Szélsőségesen étkeznek, egyszer mindent megesznek, amit csak látnak, máskor meg éppen hogy csak csipegetnek. Hajlamosak magukat túlenni, ezért jellemző rájuk az emésztési probléma, a magas vérnyomás és a túlsúly, illetve akár az elhízás is.

Tipp: Kerüljék a túlevést, figyeljenek az adagokra, étkezzenek mértékkel.

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Bak

A Bakok folyton mozognak, dolgoznak, de mindig szakítanak időt az étkezésre. Számukra a minőség mindig fontosabb, mint a mennyiség. Leginkább az étkezés napi rutinszerűségére van szükségük, a menetrend betartására. Fontos számukra az evés közben őket körülvevő légkör. Azt nem szeretik, ha valaki az ő tányérjukról eszik. Szeretik a hagyományos, házias ízeket. Hajlamosak túlsózni az ételt.

Tipp: Bánjanak óvatosan a sóval az egészségük érdekében.

Vízöntő

A Vízöntők jellemzően nem önzőek, az ételt is szívesen megosztják másokkal. Gyakran inkább az alacsonyabb kalóriatartalmú fogásokat választják. Élvezik az evést, kedvelik az új és szokatlan ízeket. A Vízöntők között találni a legtöbb vegetáriánust az állatokhoz való viszonyuk miatt. Szívesen fogyasztanak zöldségeket, gyümölcsöket, fehérjében gazdag ételeket. A recepteket nem követik vakon, szeretnek kísérletezni, kiélni főzés közben a kreativitásukat.

Tipp: Késő este már ne egyenek, inkább reggelizzenek kiadósan.

Halak

Szeretik az élet örömeit a Halak. Igazán kreatívak, szívesen fogyasztanak különleges ételeket. A fenséges menü mellett értékelik az asztal körül összegyűlt, jó társaságot, szeretik jól érezni magukat étkezés közben. Hátrány azonban ebben a szenvedélyben, hogy az alkoholt is szeretik, pedig az egyrészt eltünteti az ételek különleges ízét, másrészt az egészségükre is negatív hatással van.

Tipp: Igyanak sok vizet, és tartsanak alkoholmentes heteket, hónapokat.