Az étkezésünkre is kihathat az, hogy mi a csillagjegyünk – állítja Monte Farber és Amy Zerner, akik kiadtak egy szakácskönyvet is ennek szellemében. Azt mondják, hogy mivel a különböző horoszkóp miatt különböző tulajdonságok lehetnek jellemzőek ránk, ezért nem meglepő, hogy az étkezésünket, illetve akár a kedvenc ételeinket is meghatározhatja a születési dátumunk. És például azt is, hogy melyek legyenek azok az ételek, amiket jó lenne, ha mindig a hűtőnkben tartanánk.
Fotó: Unsplash/ Nicolas Barbier Garreau
Íme tehát az úgynevezett gasztronómiai horoszkóp, amit a következő bevásárlásánál érdemes lehet figyelembe venni – mutatjuk, hogy mely jegyek esetében mik ezek.
Csillagjegyek és ételek
Kos: tojás, fekete olajbogyó, spárga, kuszkusz, retek
Bika: cheddar sajt, avokádó, borsó, burgonya, majonéz, kókusztej
Ikrek: mandarin, uborka, feta sajt, kapor, borsó, csipsz
Rák: homár, fenyőmag, cukkini, rukkola, őszibarack, kókuszdió
Oroszlán: kukorica, paradicsom, napraforgómag, mozzarella, mustár, görögdinnye
Szűz: szőlő, paradicsom, friss füge, málna, garnélarák, lóbab, mandula
Mérleg: alma, dió, kagyló, édeskömény, kapribogyó, gránátalma
Skorpió: sütőtök, osztriga, articsóka, gomba, cékla, csokoládé
Nyilas: pulyka, brokkoli, szilva, pekándió, datolya
Bak: póréhagyma, marhahús, kelkáposzta, quinoa, karfiol, áfonya
Vízöntő: kelbimbó, paszternák, gesztenye, tofu, vadrizs, petrezselyem
Halak: lepényhal, padlizsán, lencse, édesburgonya, méz, körte