Csillagok

Ezek lesznek 2018 legfelkapottabb utazási célpontjai

Még akkor is nagyon nehéz eldönteni, hova utazzunk, ha anyagilag megengedhetjük magunknak a távolabbi úti célokat is – pláne akkor, ha tudjuk, hogy szoros büdzsére vagyunk fogva. Mi most mindkét eshetőségre mutatunk olyan célpontokat, amelyek idén nagyon népszerűek lesznek a turisták körében.

Ljubljana, Szlovénia

A szomszédos országok közül Szlovénia mindig mostohán kimarad a szórásból, pedig nincs olyan messze, és bámulatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkezik. A főváros gyönyörű ötvözete az újnak és a réginek, a hangulata kicsit Amszterdamra emlékeztet, de mediterrán, német és természetesen szlovén jegyeket is magán hordoz. Nehéz nem szerelembe esni a várossal – és nem is érdemes.

https://www.instagram.com/p/BdxrZb7lTwU/?tagged=ljubljana

Szöul, Dél-Korea

Szöul az a város, ahol tényleg találkozik a régi és az új: ugyanúgy vannak a városban Instagramra teremtett kávézók, mint hagyományos teaüzletek, felhőkarcolók és buddhista templomok, nyugati márkák és hagyományos hanbokok is. A környéken kifejezetten könnyű a közlekedés, így nemcsak a fővárost, de a környező településeket is könnyedén be lehet járni.

https://www.instagram.com/p/BdmVZTenM3S/?tagged=soeul

Szavíra, Marokkó

Végre a magyar turisták előtt is megnyílt Marokkó csodálatos világa, már ami azokat az utazókat illeti, akik nem tudnak több százezer forintot kiadni repjegyre: most már ugyanis fapados is indul az országba, igaz, nem pont Szavírába. De ha már Marokkóban jár az ember, érdemes ide is ellátogatni, ez a kikötőváros tökéletes a nyugodt pihenés kedvelőinek. Nem olyan nyüzsgő, mint a főváros, mégis mindig történik valami, ráadásul Marrákes is csak egy rövid buszútra van tőle.

https://www.instagram.com/p/Bdxw9nCF-wp/?tagged=essaouira

Mallorca, Spanyolország

Legtöbben egyelőre csak pihenni járnak a gyönyörű spanyol szigetre, pedig kulturálisan is óriási jelentősége van az ország történelmében és azon kívül is. Mallorca az egyik leghangulatosabb spanyol terület, amit meglátogathatunk, gazdag kulturális látnivalóival és lélegzetelállító partjaival igazán kihagyhatatlan úti cél.

https://www.instagram.com/p/BYbhOx8BxcW/?taken-by=stuthnagyniki