Siker

3 dolog, amiért az érett nők imádják a januárt

Minden évszaknak és minden hónapnak megvan a maga varázsa. A január magában hordozza az újrakezdést, a reményt, a szikrázó lelkesedést. Ugyanakkor minimum 45 évvel a hátunk mögött pontosan tudjuk, hogy a január sokkal többről szól, mint egyszerű újrakezdésről és naivan pozitív jövőképről.

Korcsolyázás, szánkózás, éves tervek, fagyos levegő, aktív pihenés. A januárról sokunknak sok minden eszébe jut. Vannak, akik alig várják, hogy túlessünk az év első hónapján, amikor a téli leárazásokon kívül nem történik semmi izgalmas. Az érett nők azonban bölcsek, és tudják, hogy minden évszaknak, minden hónapnak, így a januárnak is megvannak azok a szépségei, amelyekért imádni lehet.

1. A drámai kettősség

A január egyszerre ragyogó és nagyon sötét. A nappalok még mindig rövidek, sokszor borul be az ég, napokig nem süt ki a nap. Amikor végre kisüt, akkor viszont szikrázik minden körülöttünk.

Ridikül-tipp: A fényekkel azért lehet játszani. Talán nem is hisszük, de néhány új lámpával szinte teljesen átalakítható a lakás. Különösen ilyenkor érdemes átnézni a tereket, új fénypontokat keresni, új világítótesteket elhelyezni. És bármilyen borús is az idő, naponta legalább 15 percre dugjuk ki az orrunkat a lakásból.

Fotó: iStock.com/shironosov

Fotó: iStock.com/shironosov

2. Az aktivitás

Egészen pontosan az, hogy aktívvá tehető. Januárban ugyanis nagyon sok helyen fejetlenség van, nem történik semmi, az év végi hajtásban nem sikerült meghatározni az új irányvonalakat. A január viszont tökéletesen alkalmas arra, hogy proaktívak legyünk a munkahelyünkön vagy otthon. Vegyük a kezünkbe a sorsunkat, és határozzuk el, számunkra merre van előre.

Ridikül-tipp: A gondolatok fényesebben cikáznak a fejünkben, ha valamilyen teljesen más, lehetőleg aktív tevékenységet űzünk közben: sétálunk, szánkózunk, síelünk, korcsolyázunk.

3. A pozitivitás

Az vagy, amit gondolsz. A január természetesen tele van várakozással, pozitivizmussal, ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy aki csak előre néz, de közben nem tekint hátrafele, az nem jut messzire. A hibákat és bukásokat azért kapjuk, hogy tanuljunk belőlük, ezek a legnagyobb mestereink az életben, ha nem dugjuk a fejünket a homokba.

Ridikül-tipp: Érdemes ilyenkor írásban rendszerezni a gondolatainkat, ha év végén nem tettük meg. Az ingyenesen letölthető éviránytűk, évhatározók pontosan arra valók, hogy összegezzük a múltat, felvázoljuk a jövőt, és ennek nyoma is maradjon.