Csillagok

Patkó, kristály és virágzó növények: szerencsét hozó tárgyak az otthonunkban

Közeledik az újév, ne csak lencsét együnk, de már most készítsük fel a lakásunkat az eljövendő szerencse befogadására!

A különböző állatok, tükrök, szélcsengők, pénzérmék vagy éppen patkók elhelyezése a lakásban nagyon fontos a szerencsénk szempontjából – ám otthonunk harmóniáját sem bonthatják meg. A cél nem az, hogy telezsúfoljuk velük a lakást, hanem hogy szert tegyünk néhány szemrevaló darabra, amiket a feng shui szabályai szerint helyezünk el a lakás fontos pontjain.

Virágok 

A virágzó növények vagy simán szobanövények bármelyik pontra kerülhetnek, ahol nem félünk attól, hogy leverjük őket. Ám csak az ápolt, karbantartott, egészséges növények teremthetnek maguk körül jó levegőt, áraszthatnak harmóniát, nyugtathatnak meg a természet egy darabjaként. A bambusz majdhogynem minden földtípusban megterem, ami nemcsak a szívósságot, de a tartósságot is szimbolizálja, ezért is találjuk meg oly sok feng shui elvek mentén berendezett lakásban. Ha nincs sok időnk növényekkel bíbelődni – a bambuszok közül sok fényigényes, illetve nagyon magasra is megnőhetnek, ha nem metsszük őket rendszeresen –, válasszunk tartós, mostohább körülményeket is tűrő növényeket. Ilyen többek között az Aloe vera, amely még gyógyhatásokkal is bír. Ez az egyetlen kaktuszféle, amit nyugodtan nevelgethetünk otthon, a feng shui szerint a szúrós növények – főleg a hálószobában – rossz hatással lehetnek a párkapcsolatunkra.

https://www.instagram.com/p/BchXwMchslT/?tagged=aloevera

Kristályok

Gyógyító erejükben sokan hisznek, ám a legtöbb esetben fontos, hogy fizikai kapcsolat alakuljon ki a kristály és a bőrünk között. A lakásban tartott kristályokat nem kell magunkhoz ölelgetnünk, de rendszeresen portalanítsuk őket, hogy ragyogjanak! Szerencsét hoz a rózsakvarc, az ametiszt, de a borostyán is. Ha megengedhetjük magunknak, érdemes belőlük szobadísznyi méretűeket is beszerezni ásványbörzéken, ásványboltokban, nagyon mutatósak!

https://www.instagram.com/p/Bcis927BAlJ/?tagged=crystaldecor

Gyümölcsök 

A gazdagságot, termékenységet, bőséget jelképezik azok a gyümölcsök, amelyeknek sok magja, szeme van. Szerezzünk be vitamindús gránátalmát, még kapunk finom szőlőt, ha pedig nagyon is szeretnénk a bőséget bevonzani otthonunkba, az ilyen gyümölcsökből rendezzünk be az ünnepekre gyümölcstálat!

https://www.instagram.com/p/BccQzzBjCeW/?tagged=fruitplate

Patkó 

Az egyik legősibb szerencsehozó szimbólum, a legtöbb lakásban belülről a bejárati ajtó fölé, vagy magára az ajtóra rögzítik. Két vége nézzen felfelé, s akkor bevonzza a szerencsét otthonunkba – de a termékenységnek is jelképe holdsarlóhoz hasonló alakja miatt. A régi darabok még vasból készültek, amit akkoriban nagyon nagy becsben tartottak, ha tehetjük, ezekből szerezzünk egyet, s figyeljük meg, hogy egy mitikus számhoz is köze van, mindig hét szegecsnek van rajta hely.

https://www.instagram.com/p/BcnW6UvBqBp/?tagged=horseshoe

Elefánt

A bölcsesség, az erő jelképe, az egyik legerősebb szerencsehozó állatként tartják számon. Fontos, hogy az állat ormánya felfelé nézzen, mert így hoz egészséget, bőséget, ellenkező esetben negatív energiák társulhatnak hozzá. A lakás központi helyiségében kapjon helyet, de elfér egy a hálószobában vagy a dolgozószobában is. Azokat, amelyekről azt állítják, elefántcsontból készültek, egyértelműen kerüljük, mert ha a kereskedő nem mond igazat, akkor műanyagot sóz ránk, ám ennél csak az rosszabb, ha igazat beszél, és orvvadászokat „támogatunk” a pénzünkkel.

https://www.instagram.com/p/BXZFLBNA3NZ/?tagged=elephantdecor

Teknős és delfin

A teknős az egészség és a hosszú élet, illetve a teherbírás jelképe, bárhol elhelyezhetjük a lakáson belül. A delfinnek, főleg páros szoborként a hálószobában keressünk helyet, a hűség, az odaadás és a jó emberi kapcsolatok egyik fő szimbóluma.

https://www.instagram.com/p/BPq-rTWhJAX/?tagged=dolphindecor

Hal és víz

A pénzt hozó hal – lehet szobor, vagy akár élőként rendszeresen tisztított akvárium lakója – a dolgozószobában érvényesítheti legjobban hatását. A hálószobába nem ajánlott elhelyezni, mert elúszhat vele együtt a boldogságunk is. A hal éltető eleme, a víz szökőkút vagy kis csobogó formájában jelenhet meg a lakásban, nagyon dekoratív elem, és szerencsét, pénzt hozhat, felpörgeti az energiaáramlást, hangjával megnyugtat, ellazít – de csak akkor, ha ezt is a hálószobán kívül, mondjuk a nappaliban tartjuk.

https://www.instagram.com/p/BYpl_xvActd/?tagged=fishdecor