Csillagok

Ilyenek vagyunk reggel a csillagjegyünk szerint

A csillagjegyünk sok mindenben meghatározhatja, hogy milyenek is vagyunk, vagy hogyan intézzük a dolgainkat. Nincs ez másképp azzal sem, hogy hogyan kezdjük a napunkat. A Bikákat jobb, ha nem zavarjuk az első kávé előtt, ellentétben az Ikrekkel, akiknek be nem áll a szájuk már ébredés után sem. Íme, így végezzük a reggeli rutint a csillagjegyünk szerint!

Kos

Ilyenek reggel: Egy pillanat alatt kiugranak az ágyból, és máris készek arra, hogy el is kezdjék a napot. A délelőtti órákban szinte mindent elintéznek, tipikus korán kelő emberek.

Ideális reggeli rutin: Enregikusak és tettrekészek. Ezért jó választás lehet a Kosoknak a reggeli edzés, hogy még tökéletesebben induljon a napjuk. A reggelire nem nagyon tudnak figyelmet szentelni, csak bekapnak gyorsan valamit – hogy ne húzzák az időt. A felöltözéssel is gyorsan megvannak. Egy gyors zuhany, és irány a munka!

Bika

Ilyenek reggel: Nem bőbeszédűek, legalábbis az első kávéig jobb, ha nem szólunk hozzájuk. Nem szeretnek kapkodni, szépen, lassan készülődnek az előttük álló napra. A túl gyors tempótól feszültek lesznek.

Ideális reggeli rutin: Lassúak és figyelnek a részletekre. A Bikák akkor érzik a legjobban magukat, ha mindenre van idejük, legyen szó egy kiadós reggeliről vagy az öltözködésről, sminkelésről. Közben zenét hallgatnak, testben és lélekben is készülnek az előttük álló napra. Inkább munka után járnak el edzeni.

Ikrek

Ilyenek reggel: Beszédesek. Az Ikrek jegy szülöttei is amolyan koránkelő típusok, akik imádnak már ébredés után is beszélni, beszélni és beszélni. Ahogyan a közösségi oldalakat is azonnal ellenőrzik.

Ideális reggeli rutin: Nagyon közösségi emberek. Optimális lehet a számukra, hogy reggel körbetelefonálják az egész családot, hogy megtudják, kivel mi újság. Ahogyan a közösségi oldalak csekkolása is fontos a számukra. Érdemes lehet egy reggel ugyancsak energikus és pörgős partnerrel kapcsolatba kerülniük, hogy ne menjenek mások (például egy Bika) idegeire.

Fotó: iStock.com/ NemanjaMiscevic

Fotó: iStock.com/NemanjaMiscevic

Rák

Ilyenek reggel: Nagyon nehezen kelnek ki az ágyból, de amint ezt megtették, máris másokról gondoskodnak (ez az jegy egyik jellemző tulajdonsága). Szeretnek önmagukkal is foglalkozni, felkészülni az előttük álló napra. A Rákok szeretik a csendes, eseménymentes reggeleket.

Ideális reggeli rutin: Gondoskodnak másokról és önmagukról. Jó lehet, ha a reggelt egy frissítő zuhannyal kezdik, amikor át tudják gondolni, meg tudják tervezni a reggelüket. Egy bőséges reggeli és a napindító kávé után felveszik a kapcsolatot a barátokkal, és hozzáfognak a munkához.

Oroszlán

Ilyenek reggel: Nehezen ébrednek, még moroghatnak, morcosak is lehetnek ébredés után. Nehezen fognak a reggeli rutinjukba, de ha egyszer túl vannak rajta, meglehetősen szórakoztatók és kreatívak lehetnek.

Ideális reggeli rutin: Csendesek és rendszerezettek. Vagyis ha olyasvalakivel élnek együtt, akinek más a rendszere, jobb, ha megvárják, míg a másik végzett mindennel, és csak azután foglalják el a fürdőszobát, hogy nyugodtak maradjanak. Győződjenek meg arról, hogy mindenre lesz idejük, hogy elkészüljenek.

Szűz

Ilyenek reggel: A szokások rabjai, vagyis valószínűleg minden reggelük ugyanolyan, és ettől nehezen térnek el. Lassan készülnek fel a munkára, függetlenül attól, hogy sok vagy kevés feladat vár rájuk aznap.

Ideális reggeli rutin: Célorientáltak. A reggeli teendőket is ugyanolyan pontosan szervezik, ahogyan az élet más területein is teszik. Nem baj, ha nem sietnek a reggeli rutinnal, de azért figyeljék mindig az időt, hogy ne szöszmötöljenek túl sokáig. A reggeli zuhanyt se nyújtsák el túl hosszan!

Mérleg

Ilyenek reggel: Amint felébrednek, a Mérlegek azonnal másokkal kezdenek el foglalkozni. Semmit nem vesznek félvállról, még a reggeli rutinból is igyekeznek kihozni a maximumot.

Ideális reggeli rutin: Önmagukkal és másokkal is foglalkoznak. Szeretnek időt tölteni az öltözködéssel, a frizurájuk és a smink elkészítésével. Mivel szeretnek másoknak is adni, szívesen készítenek például reggelit a párjuknak, vagy egy forró kávéval kedveskednek nekik. Mivel eléggé energikusak reggelente, a családtagokkal való telefonbeszélgetést is beiktathatják a reggeli rutinjukba.

Skorpió

Ilyenek reggel: Az információk és a hírek szerelmesei, a reggelük is ezekkel telik. Egy kicsit sem tudnak leállni, a gondolataik éjjel-nappal a hírek körül forognak.

Ideális reggeli rutin: Minden, ami frissíti és felpörgeti a testüket és a szellemüket. Például a reggeli edzés jó ötlet lehet a Skorpióknak, de mivel nemigen szeretnek reggelente beszélgetni, válasszanak olyan sportot, amit egyedül végezhetnek. Eztán belevethetik magukat a friss hírek és információk megszerzésébe – de ne csak a címeket olvassák el, tudják meg a részleteket is!

Fotó: iStock.com/ArthurHidden

Fotó: iStock.com/ArthurHidden

Nyilas

Ilyenek reggel: Soha nem használják a “szundi” gombot, azonnal felébrednek és máris tudják, hogy mit akarnak aznap csinálni, elintézni. Akár a hajnali órákban is képesek felébredni, hogy minál korábban kezdjenek dolgozni, vagy behozzák a lemaradásukat. Olyanok, akik munka előtt szeretnek minél több dolgot elintézni.

Ideális reggeli rutin: “Küldetéstudatosság”. Vagyis csak az lebeg a szemük előtt, hogy minél több dolgot elintézzenek, megcsináljanak még a reggeli órákban. A reggeli edzés például tökéletes a számukra, nem okoz nehézséget, hogy emiatt még korábban keljenek. Ne fecséreljék el ezeket az órákat például a számlák rendszerezésére. Gondolkozzanak nagyban: tanuljanak nyelvet, vagy tervezgessenek egy nagyobb utazást.

Bak

Ilyenek reggel: Nem pattannak ki azonnal az ágyból, de a “szundi” gombot sem nyomogatják a végtelenségig. Néhány percen belül felébrednek, és utána végigcsinálják a megszokott rutinjukat, amitől nem térnek el, mindent alárendelnek. Számukra az „egyenruhás munkák” lehetnek ideálisak, mert nem szeretnek sok időt tölteni az öltözködéssel reggelente.

Ideális reggeli rutin: Rendszerezettek. A fegyelmezettségük miatt gyorsan elvégzik a reggeli rutinjukat, és emellett mindig marad idejük arra, hogy elvégezzenek más dolgokat is munka előtt, ha szükséges.

Vízöntő

Ilyenek reggel: Kiszámíthatatlanok. A Vízöntők nemigen ragaszkodnak a megszokott dolgokhoz, azért valószínűleg nincs két egyforma reggelük. Szeretnek beszélgetni, vagy ellenőrzik a közösségi média oldalain történteket.

Ideális reggeli rutin: Bármi lehet. Mivel nem ragaszkodnak egy kitalált, következetes tervhez, a reggeli rutinjuk is mindig másmilyen. Képesek korán kelni, de ha nicns kedvük, akkor kelnek, amikor végképp muszáj, hogy odaérjenek a munkahelyükre. Érdemes lehet előző este mindent elkészíteniük, hogy reggel ne kelljen rohanniuk.

Halak

Ilyenek reggel: Folyton azt kívánják, bárcsak aludhatnának még egy kicsit. Azt sem bánják, ha az egész napot az ágyban tölthetik, sőt! Miután felkelnek, nem szeretnek rohanni. Mindent szépen lassan, kényelmesen elvégeznek, mielőtt munkába indulnak.

Ideális reggeli rutin: Hangulatosak és nyugodtak. Ha van rá idejük, vigyék az ágyba a kávét, és reggelizzenek, olvasgassanak ott, mielőtt végleg felkelnek. Egy hosszabb zuhany után állnak készen a napra – csak az a bökkenő, hogy elég korán kell kelniük ahhoz, hogy minderre legyen idejük.