Csillagok

Álomfogóval a nyugodt alvásért – így készíthetjük el a sajátunkat

Ha gyakran küzdünk rémálmokkal, és nyitottak vagyunk a spirituális világ eszközeire, érdemes próbát tennünk egy álómfogóval.

„Az álomfogó, vagy álomcsapda az észak-amerikai indián kultúrában kézzel készült tárgy, aminek alapját fűzfából készült karika adja, melyre laza hálót szőnek. Ezt az ágy fölé akasztják, mintegy bűbájként használva, hogy megvédjék gyermekeiket a rémálmoktól.” – olvasható a Wikipedián.

Habár az álomcsapdákat manapság már inkább csak dekorációként használják, ha igazán hiszünk az erejében, talán valóban segítségünkre lehet – de már maga a gondolat is pozitív érzésekkel tölthet el bennünket, hogy az ágyunk fölött “óv” minket ez a kis tárgy. Könnyen beszerezhetjük ezoterikus boltokban, ám magunknak is elkészíthetjük, ami valószínűleg még több pozitív energiával lesz feltöltve.

Így készítsük el

Egy kis fém- vagy fakarikát tekerjünk körbe egy tetszőleges színű fonallal. Ezután egy ugyanolyan vagy más színű fonallal készítsük el a hálót: egyenletes, körülbelül 3-4 cm távolságra (ez persze függ a karika körméretétől is) hurkoljuk át a fonalat, ahogy a videóban is látható. Ha körbeértünk a karikán, a két hurok közötti fonálon folytassuk tovább a hurkolást, és így tovább, amíg a közepére nem érünk. Egy kis csomóval kössük el a végét, és ezután nincs más hátra, mint a díszítés. Fűzhetünk rá gyöngyöket, lógathatunk le róla tollakat, a lényeg, hogy olyanra alkossuk, ami igazán illik hozzánk. Hurkoljunk körbe egy fonalat a tetején is, amivel aztán az ágyunk fölé tudjuk lógatni.