Életmód

Szabaduljunk meg a rossz szokásinktól okostelefonnal

Gyakran elfelejtünk fogat mosni? Sosem szakítunk időt relaxálásra? Későn jut eszünkbe kutyát sétáltatni? Nem motiválja semmi a cigarettáról leszokást? A megoldás az okostelefonunk lehet!

Sokan nem is gondolnák, mi mindenre jó egy okostelefon, azon túl, hogy kényelmes vele a kapcsolattartás a barátokkal, rokonokkal, ügyfelekkel, illetve bárhol lehet vele internetezni.

Példának okáért segíthet abban, hogy ne feledkezzünk el az amúgy napi rutinnak számító feladatainkról, illetve motiválhat minket, hogy megszabaduljunk káros szokásainktól.

Emlékeztető a napi feladatokra és motivációs tréner egyben

A Streaks app mindössze 1790 forintért cserébe ígéri mindazt, amit a bevezetőben írtunk. Vagyis emlékeztet minden a megfelelő időpontokban, hogy levigyük sétálni a kutyát, bevegyük a fontos gyógyszereket, vitaminokat, szakítsunk időt egy rövid meditációra, megmossuk a fogunkat, felálljunk sétálni, bringázni, tornázzunk, essünk neki a házimunkának, üljünk le tanulni stb. Gyakorlatilag bármire, hiszen amilyen feladatokat a program nem tartalmaz alapból, azokat felvehetjük a listába mi magunk, s még stílusos ikont is rendelhetünk hozzá.

Soha többé semmit nem felejthetsz el. Fotó: ridikul.hu

Soha többé semmit nem felejthetsz el. Fotó: ridikul.hu

De a napi teendőkön túl a program abban is igyekszik segíteni, hogy megszabaduljunk rossz szokásainktól: így például feljegyezhetjük benne, amikor nemet mondtunk rá, hogy rágyújtsunk, vagy alkoholos italt igyunk. De adott esetben az is rögzíthetjük benne, ha esetleges orrpiszkálási kényszerünknek sikerült ellenállni. Ez persze nem nikotintapasz, és saját elhatározás nélkül fabatkát sem ér a kezdődő alkoholizmus ellen, de motiváló tényező lehet, ha utólag vissza tudjuk követni, hányszor sikerült már nemet mondanunk egy-egy előzni szánt szokásunknak.

A Streaks felülete nagyon felhasználóbarát. Gyorsan összeállíthatjuk a figyelendő tevékenységeket, a program pedig lelkiismeretesen figyelmeztet minket mindenre. Az elvégzett teendőket (és önmegtartóztatási pillanatainkat) természetesen feljegyezhetjük benne, így a végén teljes, havi kimutatást kapunk róla, mennyire harcoltunk sikeresen a szétszórtságunk, vagy káros szenvedélyeink ellen. A program alapból angol nyelvű, de mivel magunk is létrehozhatunk benne feladatokat, azokat írhatjuk magyarul, s temérdek kis ikon közül választhatunk hozzájuk, hogy egyszerűbb legyen átlátni a dolgokat.