Gyereknevelés

Folytatja Nyitott labor programját a Csodák Palotája

Az idei tanévben is folytatja nagy sikerű Nyitott labor elnevezésű programját a Csodák Palotája.

Mizda Katalin, az intézmény ügyvezető igazgatója elmondta: céljuk, hogy megszerettessék a természettudományokat a gyerekekkel.

A programsorozaton a gyerekek önállóan, vagy szüleik, nagyszüleik kíséretében interaktív módon ismerkedhetnek meg az egyes tudományterületekkel. A foglalkozások nem épülnek egymásra, azok külön-külön is látogathatók.

Egy izgalmas tudományos kísérlet a megújult Csodák Palotája (Csopa) tudományos szórakoztatóközpont megnyitóján. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A hétfői és csütörtöki laborfoglalkozások mellett kedden és szerdán beszélgetések, előadások és műhelyfoglalkozások várják az érdeklődőket. Vannak csillagászati, meteorológiai és fizikai témájú programok is.

A CsoPa Barangloló néven most induló háromalkalmas sorozat keretében, három kontinensen barangolhatnak az érdeklődők: elsőként az Egyesült Államokba, majd Izlandra, végezetül pedig Dél-Koreában utazhatnak el „virtuálisan” a résztvevők. Az első alkalom központi témája az Egyesült Államok legnépesebb városa, New York lesz. A korábban Magyarországról elérhetetlennek tűnő álomváros ma már számos utazó számára realitássá vált: de hogyan is kezdjünk neki az előkészületeknek, mire érdemes figyelni, illetve mit nem szabad kihagyni? Az ismeretterjesztő úti beszámolót követően a városban élő nagyszámú etnikai kisebbségekről is szó esik, különös tekintettel a New York-i magyar és koreai közösségekről.

Valamint a pályaorientációt segítendő – 700-1000 fő részvételével – témanapokat is szerveznek, idén szeptemberben „a szerethető matematikát” mutatják be.