Életmód

Tegyél a fogkefédre aloe verát és fogaid hálásak lesznek érte

Sokat tudunk az aloe vera jótékony hatásáról, de még nem mindent. Számos olyan tulajdonsága van a testápolásban, amelyre még nem igazán gondoltunk. Ezért mindig legyen otthon legalább egy cseréppel.

Az aloe vera külsőleg és belsőleg is egyaránt szolgálja az egészségünket. A gyulladt, megégett bőr egyik kiváló hűsítője, gyógyítója. Azt kevésbé tudjuk róla, hogy a szoba levegőjében lévő toxinok 87 százalékát el is távolítja. Így is védve az egészségünket. Egyébként egyáltalán nem nehéz a tartása, csak keresni kell neki egy naposabb helyet és megöntözni, amikor kiszárad a földje.

Legyen otthon egy cserép aloe vera. Fotó: shutterstock/MK photograp55

Legyen otthon egy cserép aloe vera. Fotó: shutterstock/MK photograp55

Az aloe verának nem csak a bőrünk örül, ha leég vagy ha épp ráncainkat tüntetnénk el, hanem a hajunk is. Szinte minden hajproblémára kínál megoldást.  Ha zsíros, korpás a haj, akkor segít a megszüntetésében, segít a gyulladt fejbőr ápolásában. Ha fénytelen és töredezett a haj, akkor élettel és fénnyel tölti meg. Az aloe vera ugyanis olyan enzimet tartalmaz, amely kondicionálja a hajat, amely így sima és fényes lesz. Ez esetben érdemes hajkondicionálóként használni hajmosás után. Ha szeretnénk, hogy gyorsabban nőjön a hajunk, akkor is az aloe vera siet a segítségünkre. Az aloe vera ugyanis növeli a vérkeringést azokon a területeken, ahol alkalmazzák. A fokozott vérkeringés pedig jót tesz a hajtüszőnek és így elkezdi növeszteni a hajat.

Azt is kevesen tudják erről a pozsgás növényről, hogy a száj higiéniáját is biztosítja, ugyanis elpusztítja azokat a baktériumokat, amelyek a szájban problémát okoznának.

A Science Daily-ban közzétett 2009-es tanulmány szerint a fogak mosása aloe vera zselével ugyanolyan hatékony, – ha nem még hatékonyabb -, mint bármelyik fogkrém. A növény ugyanis olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkeznek. Így gyógyíthatják és enyhíthetik a fájdalmat. Ezért az aloe vera fogkrém remek gyógyítója az érzékeny fogaknak vagy ínynek. Ha szimplán az aloe vera levelében található zselét használjuk fogmosásra, akkor abban nem lesznek adalékanyagok és egyéb optikai tisztítószerek. Így is védi az érzékeny fogakat.