Szerelem

A lelkiismeret is tehet a jó szexről

Egy német kutatás azt állapította meg, hogy nem is annyira a szenvedély, mint inkább a lelkiismeret határozza meg a jó szexet.

A németországi Ruhr Egyetem kutatói a múlt évben 964 német párt kérdeztek meg arról, mennyire elégedettek a szexuális életükkel. A résztvevőknek olyan intim részletekről is be kellett számolniuk, mint hogy milyen könnyen jönnek izgalomba, mennyire gátlásosak, és mit gondolnak saját szexuális teljesítményükről

fotó: iStock.com/fizikes

fotó: iStock.com/fizikes

A klinika szakpszichológusa szerint a korábbi kutatások már megállapították, hogy a lelkiismeretes, együttműködő, extrovertált, neurotikus, nyitott személyiségjegyek azok, amelyek leginkább összefügghetnek a szexualitással, ám arról eddig még nem volt szó, hogy pontosan milyen kapcsolat van a jó szex és ezek között a személyiségtípusok között.

A mostani kutatásból az derült ki, hogy azok az emberek, akikre illik a lelkiismeretes személyiségjegy, általában az ágyban is figyelmesebbek. Vagyis a legfigyelmesebbek, mert mindent megtesznek a partnerükért, hogy nekik a legjobb legyen. Így náluk nem a szenvedély dominál, hanem a figyelem. Ez nőkre és férfiakra is igaz: úgy tűnik az odaadás kifizetődőbb lett.