Életmód

Íme a titok, hogyan előzhetjük meg a körömlakk kopását

A hollywoodi sztárok manikűröse elárulta, hogy miként készíthetünk otthon is szalon minőségű körmöket, és hogyan előzhetjük meg a körömlakk idő előtti lepattogását.

Jessica Vartoughian 17 évesen érkezett meg Amerikába, majd 1969-ben Beverly Hills-ben a Sunset Boulevardon nyitott manikűr szalont. Mára olyan filmcsillagok körmeit és kezeit ápolja, mint Barbra Streisand, Demi Moore, de még a néhai Lady Diana és Nancy Reagan is az ügyfelei közé tartozott. Jellegzetes stílust alakított ki, amely a természetességet helyezi előnybe az egyre népszerűbb műkörmökkel szemben. Véleménye szerint a természetes, egészséges ápolt kéz és köröm nélkülözhetetlen egy nőnek.

A körmeink nem szerszámok, hanem viseljük ékszerként. Fotó: shutterstock/Tamara83

A körmeink nem szerszámok, hanem viseljük ékszerként. Fotó: shutterstock/Tamara83

Azoknak akik nem szeretnek vagy nem jutnak el manikűröshöz azt javasolja, hogy a körmüknek megfelelő ápolást biztosítsák otthon. Ugyanis a körömnek ugyanúgy meg vannak a sajátos tulajdonságaik, mint a bőrnek vagy a hajnak. Lehet száraz, töredezett vagy normál. Ennek megfelelően kell kiválasztani a körömre az alapozót.

Miután eltávolítottuk az előző körömlakkot érdemes tápláló, ápoló kézfürdőt venni. Ezután körömágybőr ápoló krémet vagy olajat kell felkennünk. Majd egy speciális eszközzel visszatolni a körömágybőrt. Mielőtt újra lakkoznánk a körmöket, ellenőrizzük, hogy tökéletesen tiszták-e.

A lakkozás előtt két réteg alapozót vigyünk fel a körmeinkre. Ezután ismét két réteget kell felkenni a kiválasztott körömlakkból. Majd a fedőlakk következik. A teljes körmöt fessük ki mindkét oldalánál és a végénél is fessük le körömlakkal. Ez akadályozza meg, hogy lepattogjon idő előtt a körömlakk – idézte a Daily Mail.

A mindig tökéletes manikűr titka az, hogy másnap meg kell ismételni a fedőlakkozást. 3-4 naponta fessük át a színes körömlakkal, majd ezután jöhet a fedőlakk. Az utolsó jótanácsa a sztárok manikűrösének pedig az, hogy a körmeinket ne szerszámként használjuk, hanem viseljük úgy, mint az ékszereket.