Közélet

Beszáll a temetési költségekbe a világ legegészségtelenebb hamburgerének készítője

A felajánlás valószínűleg félig sem komoly, de ez a hamburger tényleg halálos adag: 12 ezer kalóriás, 10 emeletes, 10 ezer forintba kerül.

Tízemeletes, 12 ezer kalóriás hamburgert kínál az angliai Durham grófság egyik kocsmája. A Big Ben Number 10 fantázianavet viselő, 29 fontba – azaz mintegy 10 ezer forintba – kerülő „bureszt” tíz hamburgerpogácsából készítik, 25 szelet sült baconnel és sajttal. A másfél kilós adag minden kétséget kizáróan maximálisan egészségtelen, és erre a George Pub and Grill figyelmezteti is a vendégeit rendeléskor – ezzel mintegy le is tudva a felelősséget.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A pub tulajdonosa – nyilván nem teljesen komolyan – ezt ellensúlyozandó 500 fontot , azaz körülbelül 180 ezer forintot ajánlott fel a hamburger elfogyasztása miatt esetleg elhalálozók sírkövére.

A The Guardian című brit napilap szerint már volt egy vendég, akinek nem akadt meg a torkán a sok emberes adag. Az evőversenyek sztárja, Kyle Gibson 22 perc alatt tett magáévá egy ilyen hamburgert, ami önmagában úgy egy heti elfogyasztott kalóriamennyiségnek felel meg.