Csillagok

Sokoldalú szülinapos: Hally Berry 53 éves

Egy nő, aki tud gyönyörű és tud elgyötört is lenni és képes arra, hogy szépségét a hétköznapiság arca mögé rejtve mégis különleges szerepekbe bújjon egy-egy forgatás alkalmával.

Mind másért szeretjük Berry-t. Más arcáért, más szerepe miatt, abban azonban úgy sejtem mind egyetértünk, hogy bármelyik karakterét is nézzük a belső erő mindben erősen jelen van.

Fotó: shutterstock

Fotó: shutterstock

Hally Berry-t anyja, Judith, aki ápolónő volt a pszichiátriai osztályon, nevelte fel Heidi-vel, a nővérével együtt. Judith férje, Halle apja otthagyta a családot, amikor a kisebbik lánya négy éves volt.
Halle bőrszínéből fakadó hátrányos helyzete ellenére, igyekezett a legjobbat kihozni magából, sok barátot szerzett, és megpróbálta megvalósítani az álmát, hogy színésznővé váljon.

Fotó: shutterstock

Fotó: shutterstock

Az első nagy áttörés számára 1989-ben jött el, amikor Spike Lee ráosztotta egy drogos nõ szerepét a Dzsungelláz c. filmjében. Előtte is volt egy nagy lehetősége, amire akkor nemet mondott ezzel elszalasztva a nagy hollwoodi kitörést. Ez a Féktelenül női főszerepe volt, amivel annak idején Sandra Bullock ismertté vált.
Halle szerepelt a képregény alapján készített X-Men (2000) c. filmben mint Storm/Ororo Munroe, olyan mutánsok mellett, mint amilyeneket Rebecca Romijn-Stamos vagy Famke Janssen alakított. Jelenleg 2.5 millió USD-t kérhet bármely filmszerepért, amelyet elvállal. Visszatért a modellkedéshez is, mint a Revlon reklámhölgye. Mivel nemsokkal ezelőtt kiderült, hogy Halle cukorbeteg, belépett és aktív tagja a Juvenile Diabetes Associationnek. Sajnos, Halle jó néhány címlapsztorit is szerzett magának, amikor bírósági ítéletként 200 óra társadalmi munkát kellett végeznie, vagy amikor 500,000 USD pluszpénzt kapott azért, mert megmutatta kebleit a 2001-es Kardhal című filmben. A közönség többet láthatott Halle-ból a Monster’s Ball c. filmben, amelyben nyújtott alakításáért a kritikusok elismerésében részesült. 2002-ben Halle megkapta a SAG Legjobb Színésznőnek járó a Monster’s Ball c. filmért és a filmtörténelemben először fekete bőrű színésznőként elsőnek kapta meg a Legjobb Színésznőnek járó Oscar-díjat.

Fotó: shutterstock

Fotó: shutterstock

Ettől a ponttól pedig nincs megállás, Hally hol akciófilmben pörög, hol valódi jellemábrázolást mutatva hozza ránk a frászt, hogy baja esik. Nem igazán tudunk olyan szerepet mondani, amiben ne nyújtana fantasztikus alakítást, aki pedig nem a színészi játékért rajong, Berry annak is mindig nyújt egy kis darabot a szépségéből.