Szerelem

4 dolog, ami biztosan megöli a szexuális vágyat

Stressz, alkohol, gyógyszerek, ezeket már mindenki ismeri, ha arról van szó, hogy mi hat károsan a szexuális kedvre. De a lista itt még nem ér véget, és sok olyan dolog van, ami ellen tenni is tudsz.

1. Az intimitás hiánya

Hogy közel legyetek egymáshoz testileg és lelkileg az elengedhetetlen a jó szex miatt is. Ha baj van az ágyban, az könnyen eredhet abból, hogy a mindennapokban sem találjátok már a közös hangnemet. Ritkábbak azok a párok, akik éjjel-nappal veszekednek, de a szex az tökéletes. Van ilyen is, de jobban jártok, ha beszélgettek, és figyeltek egymásra.

Fotó: iStock.com/fizkes

Fotó: iStock.com/fizkes

2. Kevés és rossz alvás

Erre végképp nem gondolnak a párok, hogy az alvászavarok is rossz szexet eredményezhetnek. Ha túl későn fekszetek, és túl korán keltek az kihat az egész napi teljesítményetekre a munkában is. Miért maradna ebből ki a szex? És főleg, ha rendszeresen keveset és rosszul alszotok. De, ha csak a pár egyik fele szenved ettől, akkor is fennáll a probléma.

3. Rossz testkép és túlsúly

Ha valaki nem szereti önmagát, hogyan várná el, hogy más szeresse? Ha nem vagy megelégedve a testeddel, ha nem érzed magad kívánatosnak a szexben sem tudod elengedni magad. A túlsúly pedig nem csak az egészségedre lehet káros, hanem akár a libidódra is. Érdemes elkezdeni a változtatást, sportolj, egyél egészségesebben és az ágybéli teljesítményed is változni fog.

4. Tesztoszteron és menopauza

A férfiak alacsony tesztoszteron szintje is eredményezheti, hogy nem kívánják a szexet. A túl magas sem jó, mert az akár hűtlenséghez, vagy agresszivitáshoz vezethet. Míg sok nőnél a klimax érkezésével csökken a szexuális étvágy. Mindkét problémával érdemes orvoshoz fordulni, már csak azért is, mert van megoldás, és nem kell, hogy „temessétek” magatokat.