Kultúra

Jézus Krisztus Szupersztár és West Side Story is lesz jövőre Szegeden

Még tart a Szegedi Szabadtéri Játékok aktuális évada, de a jövő nyári műsorról már lehullt a lepel. A 2020-as nyár szimfonikus zenekari koncerttel indul a Dóm téren, június 26-án.

Legendás darabok térnek vissza Szegedre, a 2020-as évadban. Több, mint harminc év után láthatja a közönség a Jézus Krisztus Szupersztárt, melyet anno a Dóm téren mutattak be először hazánkban. De folytatódik a Shakespeare-sorozat is, jövőre az angol mester egyik legnépszerűbb komédiáját, a Sok hűhó semmiért című darabot játsszák Szegeden. Az Apácashow is visszatér, hiszen a tavalyi évben imádta a közönség, a fergeteges humorú, érzelmes történetet.

Szeged, 2016. június 20. Szakemberek szerelik a világítótesteket a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán 2016. június 20-án. A Fogadalmi templom felújítását követően megújult a Szegedi Szabadtéri Játékok fesztiválhelyszíne, ismét a székesegyházzal szemközt állították föl a nézőteret. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A Szegedi Szabadtéri Játékok fesztiválhelyszíne
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A Dóm téri műsort az évad végén egy igazi klasszikus musical-legenda premierje zárja: Leonard Bernstein West Side Story-ja, melyet a Rómeó és Júlia történetéből inspirálódva írt a mester. Érdekesség, hogy a művet már 1965-ben, 4 évvel a 11 Oscar-jelölést besöprő filmadaptáció megjelenése után bemutatták a Szegedi Szabadtérin.

Persze az új operabemutató sem marad el, Georg Friedrich Händel Agrippina című barokk művét az Újszegedi Szabadtéri Színpadon láthatja majd a közönség. Ezen kívül Tadeusz Slobodzianek kortárs lengyel író A mi osztályunk című színműve vendégeskedik a ligetben, illetve újra megnézhetik a nézők Moliére komédiáját, az Úrhatnám polgárt és a Hófehérke és a hét törpe családi mesebalettet.

szeszahosszú

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2020-as évadára a jegyértékesítés már most elindult, úgyhogy akár az idei előadás után is meg lehet már venni a jövő évit, hogy biztosan senki ne maradjon le a kedvencről.