Életmód

A japán nők fiatalságának titkai

A japán nők világszerte híresek arról, hogy fiatalságukat igen hosszú ideig megőrzik. Mindenki szeretné tudni a titkaikat, hogyan csinálják. Megpróbáltuk megfejteni mitől maradnak szépek és fiatalok.

A japán nők tudnak valamit, mert az arcukon és a testükön látszik. A nők java része, ha a fiatalság megőrzésére gondol, egyből a különböző arckrémet és pakolások jutnak eszébe. Pedig a fiatal küllem megtartása belül kezdődik. Írtunk már mi is arról, hogy milyen remek hatása van a zöld teának. Például javítja az emésztést. Ám ennél jóval többet is tehet értünk. Olyan tea, amely segít csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát. Ugyanakkor védi az arcbőrt a káros UV sugaraktól és csökkenti a ráncok, szarkalábak megjelenését. Igyunk belőle napi egy csészével, vagy akár többel is.

A japán nők szépségének egyik titka az étrendjükbe beiktatott sok alga. Fotó: shutterstock/Mike Orlov

A japán nők szépségének egyik titka az étrendjükbe beiktatott sok alga. Fotó: shutterstock/Mike Orlov

A japánok rengeteg tengeri moszatot is esznek, amelyben tonnányi vitamin és ásványi anyag van. Mindezen túl segít a gyulladás csökkentésében. Így jótékonyan hat az arcbőrre, csökkenti a bőrpírt és a duzzanatot is.

A kollagén a másik nagy fegyver az arc üdeségének megőrzésében. A japán nők rengeteg olyan ételt esznek, amelyben benne van a kollagén. Sok csontleves és spirulina alga kerül a tányérukra.

A japán nők fortélyait mi is bevethetjük, hiszen zöld tea reggelire és délután egy csészével, kifejezetten üdítő ital. Akár kávé helyett is. A csontleves nálunk is nagy népszerűségnek örvend, együnk belőle annyit, amennyit lehetséges. A tengeri moszatra pedig úgy tehetünk szert a legkellemesebb formában, ha rendszeresen eljárunk egy sushi-bárba. Nem rossz arcápolási forma jót vacsorázni a különböző tekercsekből.