Életmód

Üzletek, bisztrók újultak meg a debreceni repülőtéren

A debreceni repülőtér termináljának bővítése után a gasztronómiai és kereskedelmi egységek – shopok, bisztrók – is megújultak.

Az indulási oldalon a Schengen belső, illetve a Schengen külső várótermekben alakítottak ki egy-egy shopot és bisztrót, amelyek magas színvonalon elégítik ki a növekvő forgalmú repülőtér utasainak gasztronómiai és vásárlási igényeit.

A WizzAir légitársaság Párizs-Debrecen járata, egy Airbus A320 típusú repülőgép leszálláshoz készül a Debreceni Nemzetközi Repülőtérre 2018. július 23-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A WizzAir légitársaság Párizs-Debrecen járata, egy Airbus A320 típusú repülőgép leszálláshoz készül a Debreceni Nemzetközi Repülőtérre 2018. július 23-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Új kifutópálya is épül a légikikötőben, az egykor szovjet harcigépek használta 45 méter széles, elhanyagolt betoncsíkot felszedik, és a helyére korszerű kifutót építenek, miközben a repülőtér zavartalanul fog üzemelni, a jelenlegi kifutópálya használatával.

Jelenleg 14 úti célra közlekednek menetrend szerinti járatok Debrecenből, a nyári időszakban pedig charterjáratokkal bővül az utazási lehetőség.