Életmód

Egyszerű csodaszer a fokhagymás lehellet ellen

A fokhagymaimádóknak gyakran meg kell küzdeniük a rossz lehelettel, ezért randi és munkábamenet előtt tilos enni. Legalábbis eddig az volt, mert van rá mód, hogy gyorsan megszüntessük ezt a kellemetlenséget.

A fokhagyma illata csábító azoknak, akik szeretik. Sőt, számos étel elengedhetetlen része. Ráadásul remek gyógyszer is – többek közt – például a magas vérnyomásra. Igen ám, de meglehetősen markáns és kellemetlen szagot hagy maga után a lehelletünkben. Nagyanyáink petrezselyemzöld rágcsálását javasolták, amely ideig-óráig ugyan segít, elfedi a szájszagot, de hosszú távon nem megoldás. Az alapos fogmosás, nyelvtisztítás is csak minimális segítség a rossz lehelet ellen. Ennek oka, hogy a fokhagyma illóolajai a tüdőből köszönnek vissza minden egyes kilélegzésünknél.

Van megoldás a rossz lehelet ellen. Fotó: shutterstock/meaofoto

Van megoldás a rossz lehelet ellen. Fotó: shutterstock/meaofoto

Akkor mi segíthet? A Snappy Living szerint egyetlen kanál ketchup megoldja a problémát. Azt tapasztalták, hogy egyetlen kanál fűszeres paradicsomtól elmúlik néhány perc alatt a fokhagymás lehellet. Ez a módszer pedig bárhol, bármikor bevethető. Akár magunkkal is vihetjük, miután már létezik előre csomagolt, egyadagos ketchup. Étteremben pedig nincs is ennél egyszerűbb megoldás, ha valami igazán fokhagymásat ettük. Máris meg van mentve a randi. Ha valaki nem szeretné ennyire a ketchupot, annak azt javasolják, hogy igyanak utána vizet, hogy gyorsan leszaladjon.

Érdemes egy próbát tenni, persze nem randi előtt, hanem talán egy magányos estén.