Szerelem

5 ok arra, hogy ma este se hagyd ki a szexet

A szex jótékony hatásáról már sokszor beszámoltunk, de kutatások szerint még mindig van olyan, amivel tudják fokozni a szeretkezési kedvet. Legalábbis, érdemes rendszeresen csinálni több ok miatt is.

1. Szabályozza a vérnyomást
Kiderült, hogy nem csak a szívnek, hanem a vérnyomásnak is jót tesz a szex. Főleg, ha magas. Nem csak alacsonyan tartja – mert ugye az sem jó –, hanem inkább szabályozza, hogy a működése megfelelő legyen. Számos tanulmányt végeztek már el, de egyik konkrétan kimutatta, hogy a szexuális aktus kifejezetten csökkentette a szisztolés vérnyomást.

Fotó: iStock.com/bezikus

Fotó: iStock.com/bezikus

2. Javítja az immunrendszert
Sok orvos úgy tartja, hogy az immunrendszert javítani nem lehet. Ha jó, akkor azt szinten kell tartani, ha pedig betegség, gyulladás van a szervezetünkben, akkor úgyis gyengébb. Viszont a szexuálisan aktív emberek számára kevesebb ideig tart kilábalni egy betegségből. Magasabb mennyiségben van jelen a szervezetükben az, ami megvédi a szerveztet a baktériumok, vírusok és más behatolók ellen. Heti 1-2 szex már hatásos lehet ezek ellen.

3. Segít a húgyhólyag működésében
Ez a rész kifejezetten nőknek szól. Az erős medencefenék sokat segít abban, hogy elkerülhető legyen az inkontinenciát, mely egyébként a nők 30 százalékát érinti élete során. A jó szex remek gyakorlat a medencefenék izmainak erősítésére.

4. Jobb, mint bármelyik fájdalomcsillapító
Jó szexel blokkolni lehet a fájdalomérzetet, mivel olyan hormont szabadít fel, mely segít növelni a fájdalomküszöböt. A kutatók szerint a hüvelyben történő ingerlés blokkolhatja a krónikus hát- és lábfájdalmakat, sőt a menstruációs görcsöket és ízületi fájdalmakat is enyhíti.

5. Az alvás is mélyebb lesz
Tapasztaltad már, hogy szex után gyorsan elalszol, és milyen jó is? Nem véletlen. Az orgazmust követően ugyanis prolaktin nevű hormon szabadul fel, mely felelős az álmosságért és a relaxációért. Mélyebb álomba zuhansz, ami viszont sokkal pihentetőbb, még akkor is, ha ez csak fél vagy egy óra időtartalomra szól.