Gyereknevelés

Már ellenőrizheted is a tábort, ahová a gyereket küldöd

Létezik már olyan, hogy online táborminősítő rendszer, amelyből szinte mindent megtudhatsz azokról a táborhelyekről, amelyek részt vettek a minősítésben.

Elkészült az online táborminősítő rendszer, amely egytől öt sátorig minősíti a táborokat. Az információkat az oldal életre hívói kérdőívek alapján több mint tíz témakörben töltötték fel, kitérnek például a táborok jogi és gazdasági működésére, kommunikációjára a szülőkkel, a táborhely kialakítására, a szállásra, az étkezésre és a biztonságra is. A táborok által adott válaszokat egyebek mellett szúrópróbaszerű vagy szülői jelzés miatt végzett ellenőrzések biztosítják.

Táborozó kislány íjjal lő a Rákóczi Szövetség összmagyar anyanyelvi táborában, Sátoraljaújhelyen 2019. július 31-én. MTI/Vajda János

A taborminosito.hu oldalon elérhető rendszer célja, hogy a szülők tájékozódhassanak, hogy milyen helyre küldik gyermeküket. Az üzemeltetők reményei szerint a mostani több százas tábor-adatbázis a következő nyári szünetre több ezer bevizsgált táborra növekszik.