Életmód

Augusztus 20-án megtelnek a szállodák

A szállásadók nagy örömére megtelnek a szálláshelyek az államalapítás ünnepének négynapos hosszú hétvégéjén, a tavalyihoz képest több mint a felével nő a forgalom a Szállás.hu adatai szerint. Idén Siófok, Hajdúszoboszló és Eger vonzza a legtöbb vendéget.

A vendégek átlagosan 58 ezer forintért foglaltak szálláshelyet ebben az időszakban, ez úgy 40 százalékkal több, mint bármikor a hónapban. Szeretik a vendéglátók a SZÉP-kártyával érkezőket is, mert ők bátrabban költenek, az átlagos foglalási érték az esetükben több mint 107 ezer forint. Alapvetően elmondható, hogy szívesen használják ezt a fizetési módot a magyarok ezen a nyáron: a múlt hónapban közel 20 milliárd forintot költöttek élményekre, és ez 80 százalékkal magasabb a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/ CC0 License

De vissza a szállásokhoz: az apartmanok és a vendégházak a legkeresettebbek, a vendégek csaknem fele ezek valamelyikében tölti a hosszú hétvégét. Belföldön ebben az időszakban Siófok, Hajdúszoboszló és Eger a legvonzóbb, utánuk következik Szeged, Gyula és Hévíz. A top tízes rangsorba Nyíregyháza, Balatonfüred, Budapest és Zalakaros is bekerült.