Életmód

Vonat visz egyenesen a szlovén tengerpartra

Napi rendszerességgel áll az utasok rendelkezésére a Budapestről Koperbe az Istria expresszvonat és a Citadella IC közvetlen kocsijai. Ezekkel átszállás nélkül érhető el a szlovén tengerpart-szakasz. A koperi vasútállomástól buszokkal 30-45 perc alatt elérheted Izola, Piran és Portorož településeket is.

Már 49 eurótól válthatsz retúr vasúti menetjegyet egy koperi kiruccanásra vagy nyaralásra, de ha fekvőhelyes kocsiban szeretnél kényelmesen utazni, akkor négyszemélyes fülkében oda-vissza plusz 28 eurós felárért megteheted.

Budapest és Koper között a Citadella IC augusztus 24-ig, míg az Istria expresszvonat szeptember 1-ig továbbít közvetlen kocsikat.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Isztriai-félszigeten az Olaszország és Horvátország közé ékelődött rövidke szlovén tengerparton minden megtalálható, ami csak az Adria-parti üdülőhelyekre jellemző lehet. Világörökségi ranggal rendelkező középkori kisvárost, nyugalmas tengerparti nyaralóvárost, vagy mozgalmas üdülőhelyet is talál az ide utazó. Koperből a vasútállomás közvetlen szomszédságából induló autóbuszokkal 30-45 perc alatt elérhetők a tengerpart szlovén városai: Izola, Piran és Portorož.