Kultúra

A Mézesvölgyi Nyár még meglepetéseket tartogat

Bár már túl van a programok felén a Mézesvölgyi Nyár, és már kifelé megyünk a nyárból, azért a veresegyházi Búcsú téri Nagyszínpad még nem köszön el a közönségtől.

Két éve döntöttek úgy a fesztivál szervezői, hogy Mézesvölgyi Nyár néven egy olyan színházi fesztivált keltenek életre, ami hiánypótló lesz Pest megyében. A szabadtéri fesztivál igazi színházi csemegéket hozott és hoz el a nézőknek Veresegyházra. A programkínálat igen változatos: koncertek, vígjátékok hosszú sorát élvezheti a közönség az 1400 fős nézőtéren.

mezesvolgyi nyár

A hátralévő három hétben hat produkciót láthatnak még az érdeklődők. Augusztus 7-én a mostanában ritkán koncertező Cotton Club Singers lép fel a “Völgyben”, vendégük a Jászai-díjas, érdemes művész, Szervét Tibor lesz. Augusztus 9-én egy jó kis “retro mese-este” lesz, amelyen az előadók A Mézga család szereplőit keltik életre. A színpadi változat színvonalára garanciát jelentenek a sziporkázó karakterek és maga a humoros és kreatív sztori. A házigazda Veres 1 Színház saját produkciókban is megmutatja magát, a Ne most, drágám! és a Pletykafészek előadásukat is láthatja a csillagos ég alatt a közönség. A fesztivál záróakkordjaként augusztus 24-én Dés László Mi vagyunk a Grund címmel ad koncertet, vendég pedig a kiváló színésznő, Básti Juli lesz.

A fesztivál attól is különleges, hogy a hallássérülteknek ingyenes belépővel és egy különleges telefonos applikációval kedveskednek a szervezők a kultúra akadálymentesítése jegyében.