Gyereknevelés

A legolcsóbb program: egy jó játszótér

Igen ám, de hova is menjünk, amit még nem ismernek a gyerekek?

Játszótérből szerencsére ma már egyre több akad, praktikus, jól átgondolt, klassz játékokkal felszerelt helyből is van elég. Valószínűleg a te környezetedben is akad egy-kettő, amelyeket nagy valószínűséggel már jól ismertek, hiszen naponta megfordultok ott. S bár a gyerekek egészen jól viselik a megszokott játszót – értsd egyáltalán nem unják meg -, néha nem árt a változatosság, nem árt kimozdulni. Ilyenkor csapjuk fel a netet, keresünk egy új helyet, ahol ő is, és igen, akár mi is jól érezhetjük magunkat.

Holdudvar Park Óbudán Fotó: Facebook

Holdudvar Park Óbudán Fotó: Facebook

Az óbudai Holdudvar park, amely játszótér, vizes játszó és csúszdapark is egyben pontosan ilyen hely. A III. kerület Ágoston utca-Bécsi út, Váradi -Vörösvári út által határolt terület most majdnem igazi holdi területté változott – a tervezők ugyanis ragaszkodtak a Hold és a Holdra szállás tematikájához. A parkban külön részen helyezkedik el a játszótér, a központi tér, a tini rész, a csúszdapark és a sportkert.

Az időjárástól függően eldönthetitek, hogy hagyjátok a gyerekeket a vizes részen pancsolni vagy aznapra elég lesz leszállni a Holdra és a csúszdákon át más idegen bolygókra eljutni. A parkban sok a pad, piknikasztalt is találtok, új növényeket és új fákat is ültettek. Érdemes felkerekedni elindulni és kipróbálni, milyen is lesz az, ha egy napon a gyerekekkel együtt leszállunk a Holdra…