Életmód

Még érdemes kiváltani a Vakáció vagy a Balaton bérletet

Országszerte kedvezményesen lehet utazni vonattal az augusztusban még kapható Vakáció 15 vagy 30 napos bérletettel; illetve továbbra is kiváltható a Balaton 30 napos bérlet, amivel Budapestről a Balatonra, vagy a Balaton parton lehet vonatozni kedvezménnyel.

 

Augusztus 11-éig még van lehetőség a 30 napos korlátlan magyarországi utazást biztosító, úgynevezett „Vakáció 30” bérlet megváltására a diákok számára; a „Vakáció 15” nevű bérlet pedig, ami 15 napos korlátlan utazást biztosít, augusztus 25-éig váltható – közölte a MÁV. Ezek a szezonális bérletek az érvénytartamon belül korlátlan utazást biztosítanak másodosztályon, a MÁV-START és a GYSEV teljes belföldi hálózatán. A bérlettel gyorsvonati pótjegyet sem kell váltani, de arra figyelni kell, hogy a többi feláras vonat csak felár megváltása mellett vehető igénybe. (Ilyen például az InterCity pót- és helyjegy.)

Fotó:Freepik/nensuria

Fotó:Freepik/nensuria

A Vakáció bérletpénztárban, automatából, továbbá online – otthon nyomtatással, kijelzőn történő bemutatással, valamint automatás átvétellel is – megváltható. A Vakáció 30 napos bérlet 15 900, a Vakáció 15 napos bérlet pedig 9900 forintba kerül. Az ajánlatot a közoktatásban, vagy felsőoktatásban részt vevők vehetik igénybe érvényes nappali vagy esti tagozatos magyar, valamint nemzetközi diákigazolvánnyal.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Azoknak, akik szeptember 13-ig többször utaznak Budapestről a Balatonra, vagy akár csak a Balaton parton vonatoznának, augusztus 15-éig érdemes 30 napos Balaton bérletet vásárolniuk. A Balaton 30 napos bérlet 14 900 forintért korlátlan számú utazásra jogosít Budapest és bármely balatoni vasútállomás között, valamint a balatoni állomások egymás közti viszonylatában másodosztályon. A bérletpénztárban, automatából, továbbá online – otthon nyomtatással, kijelzőn történő bemutatással, valamint automatás átvétellel is – megváltható.