Szerelem

Az összebújás is segítheti a teherbeesést

Ma már minden nyolcadik párnak gondot okoz a meddőség. Egyre nehezebben esnek teherbe a nők, ami mögött számos genetikai és környezeti probléma is állhat. Ám van, ami pont, hogy segíti a fogantatást.

Gyermeket tervező pároktól a kedvenc mondatom, a „Próbálkozunk.” Ilyenkor gondolhatunk arra, hogy talán nem tudják, hogy kell szexelni, vagy, próbálják máshogy csinálni? Lényegében igen. Akik már egy ideje tervezik a babát, és nem jön össze, sokféle módszert bevetnek: számolgatástól a hormonpótlásig. De lehet, hogy ettől még egyszerűbb megoldások is vannak.

Fotó: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

Fotó: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

Először is el kell azt felejteni, hogy feladatként tekintünk a „babacsinálásra”. A szex attól jó, hogy élvezzük. Egymást és az aktust is. A gépies, megtermékenyítésre koncentráló szex még az orvosok szerint is megnehezíti a teherbeesést. A Daily Mail számolt be arról a 2015-ös tanulmányról, amelyben megállapították, hogy ha egy férfi egy órán belül kétszer elélvez, akkor a második alkalom során megduplázódhat a fogantatás valószínűsége. Az Egyesült Királyságban végzett kutatás eredménye szerint a nők teherbeesési valószínűsége ezekben az esetekben 6-ról 21 százalékra emelkedett…

Fotó: iStock.com/AtnoYdur

Fotó: iStock.com/AtnoYdur

De a legnagyobb csavar még csak most jön: szakértők szerint az is sokat javíthat az teherbeesési esélyeken, ha szex után nem ugranak fel a párok, és nem szaladnak zuhanyozni, hanem maradnak és összebújnak. A hüvely hője ugyanis felmelegíti a spermiumokat, amitől könnyebben úsznak majd a cél felé, és a vége – ami majd hetek múlva kiderül – nagy öröm lehet a pár számára.