Gyereknevelés

Egy jó társasjáték ebéd után?

A társasjátékban az a jó, hogy minden korosztály űzheti. Még jobb, hogy a gyerekek könnyedén megtanulnak nyerni és veszíteni is. A legjobb pedig, ha egész család együtt játszik.

Azért rögtön az elején szögezzük le: társasozni akkor érdemes, ha van egy nyugodt órácskánk leülni. Mert annál kevesebbel ritkán úszhatjuk meg, még akkor sem, ha egy kört 20 perc alatt letudunk. Akkor ugyanis jön a visszavágó, majd rögtön ezt követően a visszavágó visszavágója. A komolyabb játékok pedig (például a stratégiai társasok) átlagosan 60-80 percig tartanak. Szóval időigényes, de annál szórakoztatóbb tud lenni.

Fotó: iStock.com/ martince2

Fotó: iStock.com/ martince2

A társasozás óriási előnye, hogy minőségi időt tölthetünk együtt, közben indirekt módon tanulunk, számos készséget, ismeretet sajátíthatunk el, a kisebbek pedig könnyedén megtanulhatnak veszíteni és nyerni is. A társasjátékozás összehozza a különböző generációkat, elősegítheti a tartós egymásra figyelést anélkül, hogy ez fárasztó lenne. Egyszóval társasozni jó.

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Fotó: iStock.com/Wavebreakmedia

Valószínűleg minden családban akad egy jó társas, aminek tábláját már rongyosra használtak, meg akad olyan is, amelyet kevésbé kedvelnek, de alkalmanként előveszik. Most képzeljétek el, hogy olyan helyre mehettek játszani, ahol rengeteg társasjáték van, sokfélét kipróbálhattok, s ha véletlenül mégsem tetszene az egyik, már be is szállhattok a másik játékba. Ma ebéd után, délután még van elég idő egy-két játékra, a Ráday utcai Gémklubban (IX. Ráday utca 30.) ugyanis családi társasjáték napot tartanak.