Kultúra

„Kellene egy kégli”

Augusztus 1-én, 22:25-től kerül adásba a Dunán a Szép lányok, ne sírjatok. Mészáros Márta filmje igazi korrajz: napközben munka, este munkásszállás, buli, szerelem...

Savanyú (Zala Márk) és barátai egy üzemben dolgoznak munkásként. A lélekölő munka után az esti örömökben: bulikban, együttesek koncertjeiben, a csajozásban keresik a kikapcsolódást. Savanyú komolyan udvarol Julinak (Jaroslava Schallerová), már az eljegyzést is megtartották, de nincs hely az intimebb jellegű találkozásokhoz.

screenshot-www.mediaklikk.hu-2019.07.30-09_34_35

A fiúk albérletben, a lányok munkásszálláson laknak, egyik sem jó hely az együttlétre… Kellene egy kégli. Illegálisan elfoglalnak tehát egy romos lakást, de a rendőrség (az egyik rendőr szerepében: Bujtor István) elzavarja őket. Az Ifjúsági Park egyik koncertjén Juli megismerkedik a zenész Gézával (Balázsovits Lajos), majd a zenekarral vidékre utaznak. Savanyú és barátai utánuk mennek, a riválisok között verekedés tör ki. Juli választás elé kényszerül….

Mészáros Márta filmjének zenéje olyan nevekhez köthető, mint Orszáczky Miklós, Baksa Soós János, Frenreisz Károly, Szörényi Levente, Sztevanovity Zorán és Tolcsvay László szerezte.