Csillagok

A nap, amikor Felipe Massa majdnem meghalt Magyarországon

Éppen 10 éve történt, hogy a brazil Forma-1-es pilóta, Felipe Massa súlyos fejsérülést szenvedett a Magyar Nagydíj időmérő edzésén.

2009. július 25-én majdnem tragikus fordulatot vett Felipe Massa Forma-1-es karrierje. Azon a bizonyos időmérő edzésen Rubens Barrichello autójáról leszakadt egy rugó, ami nagyjából 80 dekagrammos volt, és egyenesen Massa feje felé repült.

Massa Ferrariját trélerre emelik Fotó: MTI/Kovács Tamás

Massa Ferrariját trélerre emelik Fotó: MTI/Kovács Tamás

A következő kép, hogy a pilóta autójával nyílegyenesen és fék nélkül a gumifalba csapódik. Sokan a legrosszabbtól tartottak, annyira rémisztő volt az egész. Massát súlyos fejsérülésekkel kellett kórházba szállítani és életmentő műtétet hajtottak rajta végre. Hála a Honvéd Kórház orvosainak túlélte a balesetet, felépült, bár annak a szezonjának már vége volt, de legalább élt.

Az autóversenyzőjét épp kivették az autójából Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az autóversenyzőjét épp kivették az autójából Fotó: MTI/Kovács Tamás

2009. augusztus 3-án hagyta el a budapesti kórházat, ekkor repült haza Brazíliába, ahol hosszas gyógyulási folyamat kezdődött. A 38 éves brazil autóversenyző egyébként 2002-től 2017-ig volt a Forma-1 tagja. 2016. szeptember 1-jén, az Olasz Nagydíj helyszínén jelentette be, hogy az év végén visszavonul, azonban miután Valtteri Bottas a Mercedeshez szerződött, Massa még egy évvel meghosszabbította pályafutását, így hivatalosan 2017 végén búcsúzott csak a száguldó cirkusztól.