Csillagok

Robin Williams a legnagyobb fájdalmain is csak nevetett

68 éves lenne ma Robin Williams, aki éppen öt éve – augusztus 11-én – hunyt el. A komikus színész fia szerint az édesapja a legnagyobb fájdalmai ellenére is mindig csak nevettetett. Így emlékszik rá a világ.

Örökké hiányolt édesapjáról nyilatkozott a napokban a Daily Mailnek Robin Williams fia. A Jumanji vagy a Good Will Hunting filmek sztárja 63 éves korában véget vetett az életének. 36 éves fia, Zak ennek kapcsán mesélt édesapjáról. Mint mondta, a néhai színész még akkor is úgy tett a nyilvánosság előtt, mintha semmi baja sem lenne, amikor legbelül a legkeményebb harcokat vívta. Zak sokszor érezte azt, hogy nehéz édesapját megosztani a világgal.

Fotó: iStoc.com/Debby Wong

Fotó: iStoc.com/Debby Wong

„Több szempontból is csodálatos volt Robin Williams fiának lenni, de néha nagyon rossz volt, hogy osztoznom kellett rajta a világgal. Amikor küzdött, és bizonyos dolgokon ment éppen keresztül, szívfacsaró volt számomra, mert ő még ekkor is kimozdult, és meg akarta mutatni a világnak, milyen érzés nevetni. Még akkor is szerepelt, amikor szenvedett és küzdött” – mesélte Zak Williams.

Mindenkit megdöbbentett a halála Fotó: iStock.com/Dan Holm

Mindenkit megdöbbentett a halála Fotó: iStock.com/Dan Holm

Robin Williams a michigani Bloomfield Hillsben nőtt fel egyedüli gyerekként, bár két féltestvére volt. Már gyerekként is humoristákat utánzott, a humor volt a legfőbb fegyvere sokszor nehézkes életével szembe. A gimnázium végére a család letelepedett Kaliforniában, és Robin is kezdte megtalálni önmagát. Mire leérettségizett, ő volt a legnépszerűbb tanuló. A szereplés így nem állt távol tőle, így egyértelmű lett számára, hogy színész lesz. A 80-as évek végén és a 90-es évek elején olyan sikeres filmekben szerepelt, mint a Holt költők társasága, az Ébredések Robert De Niro oldalán, vagy A halászkirály legendája. 1993-ban a Mrs. Doubtfire-ben is maradandót alkotott, de 1997-ben a Good Will Hunting-ban tényleg parádézott, amiért meg is kapta a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

A Good Will Huntig Oscart ért neki is Fotó: iStock.com/Everett Collection

A Good Will Huntig Oscart ért neki is. Fotó: iStock.com/Everett Collection

Az 1970-es és 1980-as években Williams kokainfüggő volt. Leszokott róla, de a 2000-es évek elején az alkohollal gyűlt meg a baja. Emiatt be is vonult egy rehabilitációs központba. 2014. augusztus 11-én személyi asszisztense egy övre felakasztva találta meg a hálószobájában. A rendőrség szerint semmi nem utalt idegenkezűségre. Robin Williams depressziós volt, és öngyilkos lett.