Kultúra

Operett slágerektől lesz hangos az Oroszlános udvar

A hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Budavári Palotakoncerteket. A Budapesti Operettszínház jól ismert sztárjai mellett új tehetségek is színpadra állnak, augusztus 2-án és 3-án.

Az operettgála idén az Elemi szenvedélyek címet kapta, és ehhez méltó izgalmas műsort ígér. Most is felcsendülnek majd az operettirodalom legnagyobb slágerei, többek között Kálmán, Lehár, Ábrahám örökzöldjei. Ezek mellett lenyűgöző operamelódiákkal is készülnek a közreműködők, valamint a Fitos Dezső Társulat világhírű táncosainak köszönhetően népzenés és néptáncos motívumok teszik még színesebbé a gálaestet. A nemzetközileg elismert néptánc társulat célja, hogy hitelesen megtanulja és magas szinten közvetítse a Kárpát-medence gazdag és sokszínű tánckultúráját.

Fotó: Gordon Eszter

Fotó: Gordon Eszter

A két este folyamán fellépnek majd az operett műfajának sztárjai, akik már évek óta rendszeres visszatérői a rendezvénynek, így ezúttal is ott lesz Bordás Barbara, Dancs Annamari, Fischl Mónika, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Laki Péter, Peller Károly és Vadász Zsolt. Újdonság a közönségnek, hogy több fiatal tehetség is lehetőséget kapott a szereplésre, köztük a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató nyerteseként is megismert Ninh Duc Hoang Long, akit a Budapesti Operettszínház dubai A víg özvegy turnéja már összekovácsolt a társulattal. De színpadra állnak a Lehár-énekverseny díjazottjai, Faragó Alexandra és Dénes Viktor is. Bebizonyítva, hogy reményteljes az utánpótlás a műfajban, és a fiatalok is méltó módon viszik tovább a hungarikumnak számító operett hagyományait.

Fotó: Gordon Eszter

Fotó: Gordon Eszter

Budapest város kiemelten kezeli a hét éve töretlen sikernek örvendő rendezvényt, hiszen a kormányzat célja, hogy hazánk közösségi tereit tartalmas kulturális programokkal, kiállításokkal, koncertekkel töltsék meg, márpedig mi képviselhetné méltóbban ezt a szellemiséget, mint a Budavári Palotakoncertek. A gála rendezője Bori Tamás lesz.