Életmód

Beindult a nyári csúcsforgalom az európai utakon

A déli tengerpartokhoz vezető utakon dugókra lehet számítani, beindult Európa útjain a nyári csúcsforgalom. Pontokba szedtük a legfontosabb tudnivalókat az M1 csatorna információi alapján.

Svájc legtöbb kantonjában megkezdődött a nyári vakáció és ezzel együtt megkezdődött a csúcsforgalom. A nyaralni indulók miatt már szombat reggel több mint 10 kilométeres volt a torlódás a Gotthárd-alagútnál, itt továbbra is lassú haladásra kell számítani.

Ausztriában korlátozások is lassítják a forgalmat. Salzburg tartományban lezárták egy Ausztriát és Németországot összekötő autópálya lehajtóit a lakosság védelmében, az átutazók így nem tudják a sztrádáról letérve kikerülni a közlekedési dugókat.

shutterstock_1258003546

Németországban tartományonként változik az iskolai szünidő kezdete, de a legnépesebb tartományban, Észak-Rajna-Vesztfáliában pénteken lett vége a tanévnek. A német autóklub arra figyelmeztetett, hogy a következő hetekben rengetegen indulnak Európa déli és keleti része felé.

A horvát autópályákon érezhetően megnőtt a forgalom az elmúlt napokban. A nyári szezonban gyakran alakulnak ki dugók a horvát utakon, hétről hétre újabb nyaralók indulnak el az Adriára, illetve térnek vissza, ezért mindkét irányban lehet torlódás.

A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások is indulnak haza nyári szabadságra, ezért Magyarországon is nagy a tranzitforgalom – idézte fel az MTI az M1 Híradóját.