Kultúra

Nemes ügyek kiállítása Győrben

Fine matters olaszul, de nemes ügyek magyarul. Ilyen címmel nyílt kortárs művészeti kiállítás július 8-án a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban.

A tárlat célja a geometrikus, minimalista és konkrét irányzatok képviselőinek bemutatása, valamint a magyar művészek nemzetközi kontextusba helyezése. A kiállító művészek, minimalista és kifinomult munkáikkal, régóta a tradicionális technikák kortárs bemutatási lehetőségeit kutatják. Az a céljuk, hogy így hozzák közelebb a művészetet, mindenkihez, aki csak egy kicsit is fogékony rá.

Mindig vannak kiállításra szánt festmények a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Mindig vannak kiállításra szánt festmények a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Atsuo Hukuda, ezüst és arany papír művei, Linda Carrara festett, márvány mintázatú munkái, valamint Körösi Viktória formázott vásznai az anyagok klasszikus felhasználását helyezik szembe azok kortárs, személyes megközelítésével.

A kiállítás a három kivételes alkotó közti kulturális különbségekre és eltérő nézőpontokra is ráirányítja a látogató figyelmét a Magyar Ispita reneszánsz épületének tereiben. A kiállítást nem csak Győr önkormányzata, hanem a Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Japán Alapítvány is támogatta. A tárlat egészen szeptember 1-ig megtekinthető.