Szerelem

Vigyázz a pasidra szex közben!

Nem, nem attól kell félni, hogy megszökik szex közben, de talán megsérülhet. Vannak olyan szexuális pózok, amik kifejezetten veszélyesek lehetnek a férfiak számára.

Bár a legtöbb szeretkezés a kényelemről és a jó érzésekről szól, bizony előfordul, hogy kellemetlen fordulatot vesz az együtt lét. A Men’s Health magazin szerint a legtöbb szex közbeni sérülés nem a pozitúra, hanem a szokatlan helyszín miatt következik be. Ilyenkor ugyanis a férfi kimozdul a megszokott rutinjából, és a vágy hevében nem arra figyel, hogy hogyan támassza meg magát, vagy milyen mozgás a kényelmes számára.

Fotó: iStock.com/G-Stock Studio

Fotó: iStock.com/G-Stock Studio

A magazin szerint a legtöbb sérülés egy teljesen átlagos pózból alakul ki. A falhoz döntős szex az erotikus filmek megszokott eleme, így sok nő vágyik erre, hogy kipróbálja. Ám ez a póz a férfiak számára könnyen hátizom sérülést okozhat, vagy rosszabb esetben akár el is eshetnek, ha nincs meg az egyensúly. De nehezítő tényező az is, ha a nőt még ölbe is veszi. Ez kevésbé jó fizikai állapotnál karsérülést is okozhat.

De az orvosok szerint minden olyan pozitúra is veszélyes lehet, ahol a férfi nemiszerv teljesen kikerül a hüvelyből. Ez a helyzet magával hordozza azt, hogy a férfi egyszerűen rossz helyen ütközik a női testtel – például a kemény szeméremcsonttal, és az így átélt fájdalom lehet, hogy nem csak aznap estére vet véget a szexnek.

Népszerű, de veszélyes lehet az is, ha a nő van felül. Pedig lássuk be, ez azért elég gyakori. Csak, hogy ha a nő nem előre hajol, hanem hátrafeszíti magát, akkor a pénisz ebben a helyzetben is könnyen sérülhet, annyira súlyosan, hogy ez akár Peyronie-szindrómához vezethet. A betegség lényege, hogy a pénisz barlangos test fala begyullad, hegesedik, mely merevedéskor a heges csomó irányába görbíti a péniszt. Gyógyítása pedig igen hosszadalmas és fájdalmas.