Életmód

Sokkal olcsóbb lett a horvát tengerpart

Jó hír a horvát tengerpart szerelmeseinek, hogy a tavalyi főszezonhoz képest akár harminc százalékkal is olcsóbban lehet szállást találni. Az örvendetes tény annak köszönhető, hogy úgy 40 ezerrel több kiadó ágyat regisztráltak idén Horvátországban, mint tavaly. Azaz a kínálat nőtt – a kereslet viszont nem változott.

Az árengedmények főleg magánszállásokra, apartmanokra, kiadó szobákra és kevésbé forgalmas helyeken elhelyezkedő villákra is vonatkoznak, de három és négy csillagos szállodák is csábítanak akciókkal júliusban és augusztusban.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A magasabb kategóriás szálláshelyek az idén is elkeltek, azokkal nem probléma, de a horvát utazási irodák egyesülete szerint a turisták több rugalmasságot és magasabb minőséget várnak el a szállásadóktól. Vannak ugyanis, akik nem szombattól szombatig akarják eltölteni a szabadságukat – ahogy azt a horvát szállásadók meghatározzák –, illetve olyanok is akadnak, akik a magánszállásokon is szállodai ellátást igényelnek, mint például a napi takarítás vagy a reggeli.

Elégedetlenség ide vagy oda, az első hat hónapban két százalékkal több turista érkezett Horvátországba, mint tavaly, és a szállásadók szerint az előfoglalások is a terv szerint haladnak.