Életmód

Népszerűek az étkezőkocsik a balatoni vonalakon – nem csoda

A magyar tengeren nyaralók között igencsak elterjedt a vonatos utazás mint opció. Megértjük...Mert kinek van kedve a dugóban ülni a kánikulában, miközben a vonaton még egy hideg ásványvíz, netán egy hűs sör, vagy valami harapnivaló is lecsúszhat útközben?

A szezon kezdetén tavalyhoz képest 13 százalékkal többen utaztak a Balatonhoz vonattal. A MÁV adatai alapján a Balaton menti települések között kevesen utaztak, a vonatjegyek túlnyomórészt az állandó lakhely és a tó közötti útra szóltak. A június 15-i szezonkezdet óta a pénztári jegyváltás 58 százalékot, az online 23 százalékot, az automatás 11 százalékot, a fedélzeti 8 százalékot tett ki.

A közlemény szerint jól kezdtek az idén bevezetett étkezőkocsik, a napi 8 pár expressz szerelvényen több mint 3200 vendéget szolgáltak ki június második felében.

Székesfehérvár, 2019. június 13. Hamburgereket készülnek felszolgálni az étkezőkocsiban a Budapest-Déli–Székesfehérvár között közlekedő különvonaton 2019. június 13-án. Június közepétől a MÁV-Start forgalomba állítja tesztjelleggel a Balaton expresszeken az étkezőkocsikat, amelyeken melegkonyha is működik majd. MTI/Máthé Zoltán

Hamburgereket készülnek felszolgálni az étkezőkocsiban a Budapest-Déli–Székesfehérvár között közlekedő különvonaton 2019. június 13-án. MTI/Máthé Zoltán

A MÁV a forgalom további emelkedésére számít; egyes balatoni vasútállomások utasforgalma akár meg is tízszereződhet nyaranta. Tavaly Siófok pályaudvara volt a legforgalmasabb, de népszerű volt Fonyód, Zamárdi, Balatonfüred, Balatonlelle és Keszthely is. Az utaskomfort emelése érdekében július 1-jétől plusz egy InterCity-kocsi is közlekedik a Balaton expressz járatain.