Szerelem

Ne félj a szerelemtől!

Sokan vannak, akik vágynak arra az érzésre, amit a szerelem jelent, de sokan mégis félnek ettől. Pedig jobb átélni, mintha örökösen csak megfosztanánk magunkat tőle.

„Én biztos nem leszek többet szerelmes” – hangzik el sokszor, főleg nagyobb szakítások, csalódásuk után. De általában nem gondoljuk komolyan, és ahogy a sebek begyógyulnak, már jöhet is az újabb lángolás. Legalábbis a szerencsésebbeknél. Mert tényleg vannak, akik inkább bezárnak minden „ajtót”, lelakatolják a szívüket, csakhogy ne fájjon többet. Mit tehetnek ők?

Fotó: unsplash.com/nathandumlao

Fotó: unsplash.com/nathandumlao

Felejtsék el az agyalást! Ez szív. Nem lesz attól jobb, hogy mindent tudatosan megmagyaráznak maguknak, hogy miért nem. Ez előbb, vagy utóbb csak negatív érzéseket fog szülni, és magával vonzza a rossz dolgokat is. Bizonyítsd be magadnak, hogy hiszel. Először is saját magadban. Szeresd meg önmagad! Kérhetsz ehhez segítséget, családtól, barátoktól, olyanoktól, akik bár látják a hibáid, mégis számtalan jó tulajdonságodat is fel tudják sorolni.

Legyél sugárzó. Ha majd kicsattansz a magabiztosságtól, akkor nem lesz miért tartanod a szerelemtől. Te leszel az erősebb. Ne rettegj a fájdalomtól! Egy kapcsolat nem arról szó, hogy ellenőrizgeted a párod, hogy percenkét üzenetet írsz neki, és, ha egy este nincs szex, akkor romokban áll minden. A szerelemnek is – mint sok másnak – az alapja a kommunikáció. Mert kimondod, hogy „szeretlek”, de mi minden előzi azt meg. Beszélgetések, érzések, vágyak. Miért mondanál le erről? Hiszen újra és újra te jelentheted valakinek a világ közepét. A szerelem csodálatos érzés, élj vele!